Otvoren rekonstruisani dio najstarijeg gradskog vrtića “Ježeva kućica”: Iduće sedmice biće upisano 50 mališana

Aleksandra Todorović
Otvoren rekonstruisani dio najstarijeg gradskog vrtića “Ježeva kućica”: Iduće sedmice biće upisano 50 mališana

BANjALUKA - Rekonstruisani objekat u sklopu najstarijeg gradskog vrtića “Ježeva kućica” danas je svečano otvoren, a već od iduće sedmice, ovaj objekat postaće mjesto za igru za 50 mališana.

Dogradnja ovog objekta dio je velikog plana, u okviru kojeg će do kraja godine biti otvoreno više od 650 novih mjesta na području grada.

Gradonačelnik Igor Radojičić izrazio je zadovoljstvo zbog otvaranja i renoviranja objekta koji je godinama bio devastiran.

- Uslovi u vrtiću sada su optimalni, dvorište je prelijepo i mališani koji budu boravili u njemu imaće sjajne uslove - rekao je Radojičić.

Dodao je da je prvi dio objekta renoviran u saradnji sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP) prošle godine te da ukupna vrijednost radova iznosi 270.000 KM. U opremanje vrtića uloženo je oko 100.000 KM.

Gradonačelnik je istakao da su ranijih godina radili na proširivanju kapaciteta vrtića u sklopu Centra za predškolsko vaspitanje i skraćivanju lista za čekanje kako nijedno dijete ne bi više bilo na listama čekanja.

- Od starog objekta fizički su ostali samo zidovi nekadašnje konstrukcije, a sve ostalo je novo, krovovi, fasada, stolarija, instalacije, oprema… Ovo je praktično jedan novi javni vrtić koji je otvoren u okviru velikog projekta da se do kraja godine stvori 650 mjesta za mališane u predškolskim ustanovama - naglasio je Radojičić.

Vršilac dužnosti direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Andrea Dorić kazala je da upis mališana u ovaj novootvoreni dio vrtića “Ježeva kućica” počinje iduće sedmice.

- Objekat će primiti oko 50 mališana, što je vrlo značajno za roditelje, a time se poboljšavaju i usluge našeg Centra. Ovo je jedna od najljepših lokacija u gradu sa najsređenijim dvorištem - rekla je Dorićeva.

Najavila je da u narednom periodu otvaranje novih objekata, proširenje kapaciteta do kraja godine za oko 500 mjesta a potom i otvaranje vrtića u Vrbanji i Kuljanima.

- Postepeno pokušavamo da ispunimo uslove stavljajući akcenat na upisnu politiku - naglasila je Dorićeva.

Petrićevac

U okviru velikog projekta obnavljanja i otvaranja novih vrtića, uskoro bi trebalo da bude završen vrtić na Petrićevcu koji je predviđen za smještaj do 150 djece. Takođe, intenzivno se radi novi vrtić u Kuljanima u kojem će biti obezbijeđen smještaj za oko 90 mališana. Kroz projekat “Energetske efikasnosti” biće “utopljeni” vrtići “Neven” i “Naša djeca"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana