Otvoren poziv za izbor izvođača radova u ulici Ivana Gorana Kovačića: Četiri trake spojiće dva tranzita

Aleksandar Stojanović
Otvoren poziv za izbor izvođača radova u ulici Ivana Gorana Kovačića: Četiri trake spojiće dva tranzita

BANjALUKA - Rekonstrukcija dijela ulice Ivana Gorana Kovačića, koja spaja novoizgrađeni kružni tok kod “Lesnine” sa kružnom raskrsnicom kod “Centruma”, trebalo bi da rastereti veliko saobraćajno čvorište u ovom dijelu grada, a javni poziv za izbor izvođača radova otvoren je do 28. jula.

Iz preduzeća “Putevi Republike Srpske” potvrdili su za “Glas Srpske” da je javna nabavka za izbor izvođača rekonstrukcije pokrenuta u ponedjeljak. U ovom preduzeću ističu da će nakon 28. jula pristupiti evaluaciji prispjelih ponuda.

- Nakon toga teče vrijeme žalbenog roka, a kada prođu sve ove zakonom predviđene procedure, izabrani izvođač će biti uveden u radove - istakli su iz “Puteva RS”.

Ukoliko sve bude teklo planiranom dinamikom, radovi bi mogli da počnu najranije krajem avgusta.

Iz gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve istakli su da je od velike važnosti da ova saobraćajnica bude završena što prije, kako bi što prije bilo rekonstruisano ovo veliko saobraćajno čvorište.

- Dostavili smo svu potrebnu dokumentaciju, imamo projekat i nadamo se da neće biti većih problema u izboru najpovoljnijeg ponuđača. Projektnom dokumentacijom predviđena je rekonstrukcija ulice od novog kružnog toka kod “Lesnine” do raskrsnice kod “Tropika” - istakli su iz ovog odjeljenja.

Projektom je predviđeno da ova ulica bude proširena na četiri, umjesto dosadašnje dvije saobraćajne trake uz obostrane pješačke i biciklističke staze.

- Uklanjanjem semaforske signalizacije, izgradnjom kružnog toka i proširenjem ulice Ivana Gorana Kovačića znatno će biti rasterećen i ubrzan saobraćaj u ovom dijelu grada, a nova saobraćajnica predstavljaće svojevrsni spoj istočnog i zapadnog tranzita - kazali su iz ovog odjeljenja.

Za ovaj projekat biće izdvojeno dva miliona KM, a cjelokupan iznos je obezbijedila Vlada RS.

Podsjećamo, mještani Lazareva godinama su tražili da ova izuzetno prometna ulica bude proširena i da dobije trotoare.

Kružni tok

Radovi na novom kružnom toku kod “Lesnine” privode se kraju, a otvaranje ove kružne raskrsnice očekuje se 21. jula.

- To je samo svečano obilježavanje završetka radova na 11. kružnom toku, jer saobraćaj na ovoj raskrsnici nije obustavljan - kazao je ranije načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana