Otvoren dograđeni dio Osnovne škole “Branko Radičević”

Ilijana Božić
Otvoren dograđeni dio Osnovne škole “Branko Radičević”

Banjaluka - Djeca u Osnovnoj školi “Branko Radičević” na Starčevici više neće pohađati nastavu u tri smjene jer je u petak otvoren novosagrađeni objekat sa osam novih učionica.

Otvaranju su prisustvovali predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, ministarka prosvjete i kulture RS Natalija Trivić, gradonačelnik Igor Radojičić i brojni drugi gosti.

- Ponosna sam što smo donosili značajne odluke jer su u Srpskoj otvarane škole, vrtići, studentski domovi. To pokazuje našu opredijeljenost da ulažemo u obrazovanje - naglasila je Cvijanovićeva i dodala da RS počinje reformu obrazovnog sistema s ciljem modernizacije i poboljšanja infrastrukture.

Poslije više decenija konačno je riješen problem sa organizacijom nastave u jednoj od najopterećenijih škola u Republici Srpskoj.

Gradonačelnik Igor Radojičić istakao je da je grad ovim ispunio obećanje.

- Osnovna škola “Branko Radičević” ove godine ima dva odjeljenja više nego prethodne. Nova školska godina biće bolja za sve đake ove obrazovne ustanove, jer  će dječija graja odjekivati novim, savremenim učionicama - istakao je Radojičić.

Naglasio je da će naredne godine početi izgradnja sportske dvorane, te da je u planu projektovanje još jedne škole na tom prostoru.

Direktorica škole Darija Mićić naglasila je da ovu obrazovnu ustanovu pohađa 1.850 učenika.

- Otvaranjem dograđenih prostorija poboljšani su uslovi rada, jer učenici više neće morati pohađati nastavu u tri smjene, što je bio slučaj u prethodne tri godine. Naši đaci su raspoređeni u 71 odjeljenje, a kolektiv čini 130 zaposlenih radnika - istakla je Mićićeva.

Izgradnju dodatnog objekta finansirala je Vlada RS sa 1,6  miliona KM.

Knjige na poklon

Uoči početka nove školske godine gradonačelnik Igor Radojičić uručio je 76 kompleta udžbenika predstavnicima Udruženja porodica sa četvoro i više djece i 20 kompleta djeci romske populacije. Radi se o kompletima udžbenika namijenjenim za djecu u uzrastu od trećeg do devetog razreda.

- Grad Banjaluka podržava djecu iz porodica sa četvoro i više djece, kao i rad samog udruženja. Boravak djece iz ovih porodica u vrtićima je besplatan, a srednjoškolci i studenti iz ovih porodica, bez obzira na smjer, imaju pravo na gradske stipendije - rekao je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana