Otvaranje obnovljene dvorane Obilićevo

V. P.
Otvaranje obnovljene dvorane Obilićevo

Banjaluka - Rekonstruisana sportska dvorana "Obilićevo" biće svečano otvorena večeras u 19 časova, najavljeno je iz Javne ustanove Sportski centar "Borik".

- U dvoranu "Obilićevo" se nije ulagalo decenijama, a mnogo toga je bilo propalo ili uništeno. Sada će u novom ruhu biti na usluzi sportistima – rekao je portparol JU SC "Borik", Željko Tica.

Napomenuo je da su radovi počeli prošle godine.

- Mnogo toga je urađeno da bi dvorana bila funkcionalnija i očuvanija. Tako je na krov postavljena nova izolacija kao i 14 novih kupola. Napravljene su i dvije rampe za invalide, jednu na glavnom ulazu kod gradskog pozorišta "Jazavac" a drugu  na ulazu u salu – objasnio je Tica.

Dodao je da su u kancelarijama promijenjeni laminat i stolarija  kao i da je renoviran ulazni hol.

- Promijenjene su kanalizacione cijevi, pločice i sanitarije u javnom toaletu koji će ponovo biti u upotrebi nakon dvije decenije - istakao je Tica.

Prema njegovim riječima 2017. navršiće se 40 godina od kada je tadašnji Društveni dom "Mejdan" otvorio vrata banjalučkim sportistima.  U sastavu dvorane je bioskopska sala sa 400 mjesta i sa binom koju koristi Gradsko pozorište "Jazavac". U kompleksu je smješten i ogranak Narodne univerzitetske biblioteke RS sa bogatim fondom knjiga i stručne literature.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana