Otklanjanje štete koči nabavku nove opreme

M. G.
Otklanjanje štete koči nabavku nove opreme

Banjaluka - Od 140.000 KM, koliko na godišnjem nivou grad izdvaja za održavanje komunalne opreme, znatan dio se troši na sanaciju štete koju uzrokuju neodgovorni pojedinci.

Uništavaju se korpe za otpatke, javne česme, tuševi, stubovi javne rasvjete, oprema na dječijim igralištima, klupe u parkovima. Takođe su zabilježena oštećenja sistema za navodnjavanje, mlaznica u fontanama, kao i oštećenja nadstrešnica na autobuskim stajalištima.

- Otklanjanje štete je velika prepreka za nabavku nove opreme. Potrebno je naglasiti da su česte mete vandala sadnice u drvoredima. Njihovim lomljenjem nastaje šteta na drveću u godišnjem prirastu, koja ne može da se nadoknadi - kažu u Odjeljenju za stambene, komunalne i poslove saobraćaja.

Još ističu da od uništavanja nisu izuzeti ni travnjaci i zelenilo uz saobraćajnice, a to je najčešće rezultat nepropisnog parkiranja ili prelaska vozila preko zelenih površina.

- Apelujemo na građane da zajedno čuvamo imovinu, jer se sredstva koja se daju u obnavljanje namjerno uništene opreme mogu usmjeriti u izgradnju novih objekata, kao što su dječija i sportska igrališta, kao i novi sadržaji u parkovima. Oni koji primijete uništavanje komunalne opreme i imaju saznanja o tome mogu da to prijave komunalnoj policiji ili na dežurni telefon u Gradskoj upravi 244-593 - kazali su u pomenutom odjeljenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana