Osveštani temelji crkve u Pavlovcu: Neka ovaj hram bude simbol naše vjere

GS
Osveštani temelji crkve u Pavlovcu: Neka ovaj hram bude simbol naše vjere

BANjALUKA: Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković prisustvovao je danas osveštanju temelja Crkve Svetog Prokopija u naselju Pavlovac, a upravo ovom hramu gradonačelnik je i kum.

-Biti kum hrama znači učestvovati u njegovoj izgradnji, a nakon izgradnje uvijek ga posjećivati i duhovno se uzdizati. Dobio sam blagoslov da danas budem kum hrama na Pavlovcu čija izgradnja je u toku. Uz svetu ligurgiju koju je služio Njegovo Preosveštenstvo episkop banjalučki Jefrem osveštani su temelji crkve – kazao je gradonačelnik.

Tom prilikom, Stanivuković je naglasio kako mu je velika čast što ima priliku da bude kum, te da učestvuje u izgradnji ovog svetog hrama.

Ovom svečanom činu prisustvovao je i narodni psolanik Nebojša Drinić koji je poručio da je ovo važan dan za stanovnike Pavlovca i sve nas.

-Dolazio sam na ovo mjesto sa članovima odbora za izgradnju. I ovom svetom zadatku pristupili smo jedinstveno. Velika mi je čast što sam imao priliku da podržim radove, poput brojnih vjernika koji su pomogli u skladu s mogućnostima.  – materijalno, fizički, duhovno… Neka ovaj hram bude simbol naše vjere, ali i jedinstva. Da zajedno i složno nastavimo da gradimo svaki dio Banjaluke i Republike Srpske – istakao je Drinić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana