Osnovan Preduzetnički centar: Cilj smanjenje nezaposlenosti i podrška preduzetnicima

J. St.
Osnovan Preduzetnički centar: Cilj smanjenje nezaposlenosti i podrška preduzetnicima

BANjALUKA - Preduzetnički centar, koji će uskoro i zvanično otvoriti svoja vrata u ulici Veselina Masleše 25, predstavlja početak preduzetničkog razvoja u gradu, saopštili su iz Gradske uprave.

Kazali su da će ovo biti mjesto koje će okupiti mnoštvo partnera i organizacija koje se bave preduzetničkim aktivnostima, te će imati priliku da grade dobre odnose sa inostranim investitorima.

- Ciljeva i vizija ima nekoliko, a oni se prvenstveno odnose na smanjenje nezaposlenosti i direktnu podršku preduzetnicima. Akcenat će biti i na izgradnji preduzetničke centralizovane zajednice, digitalizaciji, stvaranju “Smart sitija”, te kreiranju uslova za investiranje u male preduzetnike i “startap” preduzeća - kažu iz Gradske uprave.

Saradnik za privrednike u kabinetu gradonačelnika Nebojša Drinić, koji je učestvovao u osmišljavanju Preduzetničkog centra, kazao je da namjeravaju da pružaju usluge i na inostranom tržištu i da prate savremene trendove.

Maja Miljević, savjetnica za preduzetništvo u ovom centru, ističe da je fokus stavljen na povezivanje domaće preduzetničke scene sa svjetskim i inostranim akterima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana