OŠ “Jovan Dučić” iz Zalužana obilježava jubilej: Monografija kao kruna rada

J. K.
OŠ “Jovan Dučić” iz Zalužana obilježava jubilej: Monografija kao kruna rada

BANjALUKA - Osnovna škola “Jovan Dučić” iz Zalužana posebna je po mnogo čemu, a ono čime se naročito ponose njeni učenici i profesori je to što ove godine obilježavaju zlatni jubilej, pola vijeka postojanja, te su tim povodom izdali monografiju.

- Naša škola postoji od 1971. godine i 2019. godine smo ušli u pregovore o monografiji kako bismo 2021. godine proslavili jubilej. Međutim, svi znamo šta se sve dešavalo sa pandemijom virusa korona i nismo to mogli tada da realizujemo - kazala je direktorica škole Rankica Pušić.

Iste te 2021. godine su, kako kaže, nastavili sa izgradom monografije, koja je prije nekoliko dana ugledala svjetlost dana.

- Monografiju smo radili dvije godine i bilo je mnogo zahtjevno. Želim posebno da zahvalim našoj bibliotekarki Sanji Davidović i njenom timu, kao i svima koji su radili na tome - rekla je Pušićeva. Zahvalila je i Jasminki Gajić koja je koordinisala sve u vezi sa jubilejom i samom proslavom. 

- U posljednjih deset dana u našoj školi teku finalne pripreme, a naši učenici su posvećeni jubileju kroz literarne i likovne radove - kazala je Pušićeva te dodala da izložbu imaju u školi, ali i u Banskom dvoru, gdje će biti realizovan i kulturni program.

- Posebno nas raduje što su se u naš program za učešće prijavili i bivši učenici, koji sada idu u srednju školu - zaključila je Pušićeva.

Ona je istakla da je sa djecom u ovim izazovnim vremenima zahtjevno raditi.

- Kada se kaže prosvjetni poziv, asocira na to da se kod djece prosvijetli duša i tijelo, ali i put kojim će iz osnovne škole koračati - zaključila je Pušićeva i dodala da je za osam godina rada na ovoj funkciji uradila mnogo stvari za školu, na šta je posebno ponosna.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana