OŠ Borisav Stanković: Nova fasada, stolarija i kotlovnica za bolju nastavu

V. P.
OŠ Borisav Stanković: Nova fasada, stolarija i kotlovnica za bolju nastavu

Banjaluka - Obnova osnovne škole "Borisav Stanković" u naselju Lazarevo biće završena ove sedmice čime će biti završena sanacija objekta u koju je u protekle dvije godine, uz pomoć UNDP-a, uloženo 450.000 KM.

Škola, koju pohađa 715 učenika, prošle godine je dobila novu kotlovnicu vrijednu 150.000 KM, a u istom periodu zamijenjen je dio stolarije u vrijednosti od 200.000 KM. U ovoj školskoj godini nastavljena je zamjena stolarije, a škola će za nekoliko dana dobiti potpuno novi izgled, zahvaljujući novoj fasadi.

- U zamjeni drugog dijela stolarije pomoći će nam UNDP kroz projekat "Energetska efikasnost" koji podrazumijeva pomoć javnim ustanovama po principu marka na marku, odnosno UNDP na cifru koju neka ustanova već ima, dodaje isti iznos. Mi smo odlučili da ušteđevinu škole od 50.000 KM uduplamo i krenemo u preostale radove. Zahvaljujući tome, završili smo zamjenu preostale stare stolarije - kaže direktor škole Rade Krecelj. Naglašava da uslovi u školi nisu nikada bili bolji, čak ni kada je škola izgrađena.

- Mislim da ni u jednoj školi u gradu grijanje sada nije tako dobro kao u našoj. Stolarija je kompletno zamijenjena, s tim da je postavljena i nova izolacija. Prošle godine, uspjeli smo i da zamijenimo školski namještaj, i to zahvaljujući bivšoj učenici koja je dalje školovanje nastavila u Švajcarskoj - dodaje Krecelj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana