Organizacija amputiraca UDAS RS: Nisu očišćena parking mjesta za invalide

I. P.
Organizacija amputiraca UDAS RS: Nisu očišćena parking mjesta za invalide

Banjaluka - Javni parking prostor u centru grada namijenjen za parking vozila lica sa invaliditetom nije očišćen od snijega.

Iz Organizacije amputiraca UDAS RS poručuju da je veoma loše stanje kada su u pitanju parkinzi za osobe sa invaliditetom tokom i nakon snijega.

- Čišćenje ovih parking mjesta trebalo bi da bude prioritet, a ne da budu zanemarena - rekao je predsjednik Upravnog odbora udruženja Siniša Todorović. Istakao je da je za vrijeme obilnih padavina, koje su zatrpale grad, kretanje ovih lica bilo gotovo nemoguće.

- Situacija je bila veoma teška. Korisnici invalidskih kolica, ortopedskih pomagala, kao što su proteze ili štake, uopšte se nisu mogli kretati - rekao je Todorović.

Naglasio je da najveći problem predstavljaju nesavjesni vozači koji zauzimaju mjesta predviđena za lica sa invaliditetom.

- Kada je riječ o javnim parkinzima, oni su dobro regulisani i imamo izuzetnu saradnju sa nadležnom službom grada, ali su problem parkinzi ispred tržnih centara i zgrada u kojima stanuju osobe sa invaliditetom - zaključio je Todorović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana