Odvoz krupnog otpada trajaće do 5. aprila

Ilijana Božić
Odvoz krupnog otpada trajaće do 5. aprila

U toku je tradicionalna proljećna akcija čišćenja i uređenja na području grada koja će trajati do 5. aprila.

Iz Odjeljenja za komunalne poslove pozivaju sugrađane da se besplatno riješe krupnog otpada, starog najmeštaja, bijele tehnike i drugih nepotrebnih stvari iz svog domaćinstva.

Naglasili su da će se odlaganje otpada vršiti na tačno određenim mjestima u svakoj mjesnoj zajednici. Planirano je da se ovom akcijom prikupi što veća količina krupnog otpada, osim građevinskog otpada.

- Odlaganje otpada se vrši u postavljenim kontejnerima od pet kubnih metara, kao i na drugim mjestima pristupačnim vozilima za odvoz - precizirali su iz odjeljenja.

Do 25. marta otpada se na ovaj način mogu riješiti stanovnici Karanovca, Srpskih toplica, Obilićeva, Starčevice, Vrbanje, Ade, Debeljaka, Česme i Priječana. Takođe, ova akcija će se sprovoditi na području seoskih naselja Rekavice, Krmine, Agino Selo, Bočac, Ljubačevo, Stričići, Pavići, Donja Kola, Goleši, Čokorska Polja i Krupa na Vrbasu.

Drugi dio akcije će trajati od 25. marta do 5. aprila, kada smeće mogu iznijeti mještani Koćićevog vijenca, Pobrđa, Lauša, Paprikovca, Petrićevca, Bulevara, Centra, Borika, Nove varoši, Rosulja, Lazareva, Zalužana, Kuljana, Drakulića, Šargovac, Motika, te seoskih mjesnih zajednica: Stratinska, Bronzani Majdan, Kmećani, Borkovići, Piskavica, Bistrica, Saračica, Verići, Šimići, Potkozarje, Mišin Han, Prijkakovci i Dragočaj.

Banjalučani pozdravljaju ovu tradicionalnu akciju Gradske uprave. Mještanka Lauša Jovanka R. kazala je da je nedavno renovirala sprat kuće, te ima dosta nepotrebnih krupnih stvari kojih ne može da se riješi na uobičajen način.

- Planirala sam baciti dva stara tepiha i jednu komodu koja je sva dotrajala. Pozivam sve sugrađane da se na ovaj način riješe nepotrebnog krupnog otpada - dodala je Jovanka.

Životna sredina

Glavni cilj akcije je da se prikupi i iznese što više krupnog otpada, starih stvari, otpada i smeća iz rijeka i potoka i svake druge vrste otpada. Na ovaj način biće riješen problem smeća koji opterećuje i zagađuje životnu sredinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana