Održane Prve predškolske sportske igre: Pobijedili djeca, sport i drugarstvo

Igor Pilipović
Održane Prve predškolske sportske igre: Pobijedili djeca, sport i drugarstvo

Banjaluka - Na Gradskom stadionu juče je vrvjelo kao u košnici! Nije u pitanju bila fudbalska utakmica i huk navijača Borca već dječija graja, smijeh i navijanje.

Na manifestaciji Prvo predškolsko takmičenje koja je upriličena povodom 22. aprila, Dana grada, pobijeli su  djeca, sport i drugarstvo. To je zajednički zaključak poslije višečasovnog nadmetanja malih takmičara i njihovih vaspitačica .

Mališani iz devet gradskih vrtića, njih 420, pokazali su sportski duh, želju za pobjedom i talenat, tako da za budućnost sporta u gradu na Vrbasu ne treba brinuti.

Organizator ove smotre Atletski klub Banjaluka pobrinuo se da ambijent na Gradskom stadionu istinski sportski jer su se mališani takmičili u četiri discipline: trčanje na 60 metara, skok udalj, poligon svestranosti i trci štafeta.

Luka Đurđević koji je učestvovao je u trčanju na 60 metara nije krio oduševljenje što su igre organizovane.

- Stadion je super i osjećao sam se kao veliki atletičari koje sam gledao samo na televiziji. Uživao sam u trci i druženju sa vršnjacima - rekao je Đurđević.

Njegova drugarica Nina Pavičić takmičila se u štafeti.

- Bilo mi je lijepo. Uživala sam u trčanju i druženju sa  drugarima - rekla je Pavičevićeva.

Šestogodišnjak Minja Rolović pokazao je sve sposobnosti na poligonu svestranosti.

- Volim fizičko i sve ovo mi je bilo lijepo i najvažnije je učestvovati - rekao je Rolović.

Mija Bjelić rekla je da očekuje da će biti među pobjednicima.

- Nije bilo naporno, dobro sam prošla poligon - rekla je Bjelićeva.

Zamjenik gradonačelnika Jasna Brkić otvorila je ove male - velike igre i istakla da su one jedan od najljepših događaja u programu obilježavanja Dana grada. 

-  Ove godine prvi put organizujemo igre a nadamo se da će iduće godine biti još veći broj učesnika i vrtića - rekla je Brkićeva.

Vršilac dužnosti direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Jelena Kurtinović rekla je da su djeca vrijedno radila i spremala se mjesec dana i da su sve vrlo ozbiljno shvatila. 

- Naša želja je da ovo preraste u tradiciju - rekla je Kurtinovićeva.

Biciklijada

Udruženje privatnih predškolskih ustanova grada danas će u deset časova u parku "Mladen Stojanović" organizovati 2. predškolsku biciklijadu. Ova manifestacija upriličena je  povodom obilježavanja Dana grada i planete Zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana