Održan štrajk upozorenja u banjalučkim vrtićima: Vaspitači žele uslove dostojne čovjeka

Miloš Vasiljević
Foto: V. Tripić

BANjALUKA - U svih 30 banjalučkih vrtića jutros je od sedam do osam časova održan štrajk upozorenja, jer su, kako kažu sindikalni predstavnici, plate vaspitača ispod prosječne u Srpskoj i to bez povećanja čak 17 godina.

Sindikalni predstavnici obratili su se novinarima ispred banjalučkog vrtića „ Plavi čuperak“ i pojasnili da je ovo vid negodovanja, naglasivši da žele samo život dostojan čovjek te naglasili da se štrajk ne dovodi u bilo kakvu političku konotaciju.

Predsjednik Sindikalne organizacije Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka Snježana Markić - Stojaković kazala je da radnici daju svoj maksimum u radu sa djecom, ali da za uzvrat ne žele da ugroze svoje dostojanstvo i biće u tome istrajni.

-Završen je štrajk upozorenja od sedam do osam časova . Radnici su još jednom pokazali svoje nezadovoljstvo zbog neispunjenja uslova a to povećanje plata i potpisivanje Kolektivnog ugovora - rekla je Markić Stojaković.

Predsjednik sindikata obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske Dragan Gnjatić kazao je da su članovi sindikata i ostali zaposleni pokazali jedinstvo i pozvali nadležne da reaguju.

- Već 17 godina nemaju povećanje plata. Ovaj štrajk održan je prema zakonu, a o narednim koracima odlučiće sindikalna organizacija - kazao je Gnjatić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana