Odmor za čitavu porodicu na bajkovitom jezeru

Aleksandra Todorović
Odmor za čitavu porodicu na bajkovitom jezeru

Skijanje na vodi, sportski ljetni kamp u prirodi za djecu školskog i predškolskog uzrasta, uređena šetališna staza, plažni bar, samo su neki od sadržaja koje ovog ljeta nudi Turističko-rekreativni centar “Manjača”.

Iz Centra za razvoj poljoprivrede i sela, koji upravlja kompleksom na Manjači, kazali su, da zajedno sa partnerima, nastoje da obogate ponudu za sve posjetioce ovog prelijepog pejzaža i jezera Šljivno.

Kada je riječ o skijanju na vodi, ističu da je to prvi i jedini vejk park (Njake) u BiH, te najduža instalacija na jezeru u Evropi, što u budućnosti otvara vrata za organizaciju međunarodnih takmičenja.

Sportski ljetni kamp u prirodi za djecu školskog i predškolskog uzrasta organizuje Škola sporta “Kasper”, gdje će djeca imati priliku da isprobaju brojne aktivnosti na vodi, kao što su vožnja kajakom i kanuom, rafting i druge. Na jezeru je postavljen vodeni park, a pored jezera park na naduvavanje, koji takođe mogu koristiti učesnici kampa.

Navode da će krajem jula, u saradnji sa partnerom, biti održan “Međunarodni plivački maraton - Jezero Manjača 2021”, u okviru kojeg su, osim sportskih aktivnosti, planirana i brojna kulturno-zabavna dešavanja namijenjena svim posjetiocima.

- Oko jezera je uređena staza za šetanje dužine dva kilometra, a turistička ponuda kompleksa je ove godine obogaćena plažnim barom, a uz to postoji i jedan ugostiteljski objekat - ističu iz centra.

Dodali su da i u narednom periodu planiraju realizaciju novih projekata koji će obogatiti ponudu jezera, te da  ulaz u kompleks na Manjači ni ove sezone neće naplaćivati.

- Centar za razvoj poljoprivrede i sela, Gradska razvojna agencija i partneri u projektu kontinuirano osmišljavaju nove sadržaje i aktivnosti koje će ovaj lokalitet učiniti pristupačnijim i bogatijim. Kroz ove partnerske aktivnosti očekujemo i veliki broj novih radnih mjesta, što još jednom govori o opravdanosti ovog projekta - zaključili su iz ove gradske institucije.

Banjalučanin Nebojša M. kaže da je jezero Šljivno idealan izbor mjesta za odmor.

- Jezero Šljivno nudi brojne mogućnosti, naročito za vikend-odmor, a pogodno je za sve generacije. Planiram da isprobam adrenalinske sportove koji su u ponudi, a cijene su pristupačne - rekao je Nebojša.

Redovne kontrole

Kako ističu iz centra, za ovu sezonu obale i plaže za kupače dodatno su nasuli agregatnim pješčanim materijalima (isprani riječni kamen). Nadležni inspekcijski organi redovno vrše kontrole kvaliteta vode za kupanje, kako bi svi posjetioci mogli da uživaju u čarima ovog bajkovitog jezera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana