Odluka o štrajku u banjalučkim vrtićima i dalje na snazi, konačna odluka večeras

Miloš Vasiljević
Foto: V. Tripić

BANjALUKA - Nakon sastanka predstavnika banjalučke Gradske upravei Sindikalne organizacije Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje vidljivi su određeni pomaci, ali odluka o štrajku i dalje je na snazi. Sve će biti jasnije nakon sastanka s radnicima Centra koji će iznijeti i svoje stavove, a koji će se održati danas u 18 časova.

Predsjednica Sindikalne organizacije Centra za vaspitanje i predškolsko obrazovanje Snježana Markić Stojaković kazala je da su jasni u svojim namjerama.

- Odluka o generalnom štrajku je i dalje na snazi. Zašto 18 časova?  Zbog prirode posla. Nadamo se da će se ovo završiti na dobrobit svih - rekla je Markić Stojaković.

Dodala je i da su zbog neispunjenja uslova bili primorani na ovakvu odluku.

- I ti radnici imaju svoju djecu. Tražili smo minimalno povećanje od 50 maraka - dodala je.

Predsjednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Dragan Gnjatić kazao je da već 17 godina traže povećanja svojih plata, ali u posljednjih nekoliko mjeseci intenzivno zahtijevaju ono što im pripada.

- Smatramo ono što je potpisano da se mora ispuniti, odnosno povećanje od 50 maraka od 1. avgusta. Iscrpili smo sve sindikalne borbe, štrajk počinje sutra. Samo zadovoljan radnik je dobar radnik - naglasio je Gnjatić.

Sindikat je ranije najavio da će radnici Centra rad potpuno obustaviti od sutra, 20. oktobra.

Nakon današnjeg sastanka u Gradskoj upravi savjetnica gradonačelnika za ekonomska pitanja Valentina Aničić rekla je da su imali konstruktivan sastanak i usaglasi se da je potrebno naći najbolje rješenje, kako ne bi došlo do štrajka vrtića najavljenog za sutra.

-Došli smo do zajedničkih prijedloga, koji će večeras biti razmatrani na sjednici Sindikalne organizacije Centra. Nadamo se razumijevanju i da će biti doneseno adekvatno rješenje – kazala je

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana