Odgođena sjednica kolegijuma Skupštine grada Banjaluka, nastavak u petak

Jana Kezić
Odgođena sjednica kolegijuma Skupštine grada Banjaluka, nastavak u petak

BANjALUKA - Sat vremena pred početak sjednice Kolegijuma banjalučke skupštine dobili smo prijedlog za 45 novih tačaka i ne znam šta je tome razlog, kazao je predsjednik Skupštine grada Ljubo Ninković. 

On je istakao da među predloženim tačkama ipak nema Prijedloga rebalansa budžeta, a gradski menadžer Bojan Kresojević  na to je odgovorio da za tu tačku treba više vremena.

- Smatram da je neozbiljno da set ozbiljnih odluka nemamo, pa bi bilo bolje da sjednicu Kolegijuma nastavimo u petak - rekao je Ninković.

S druge strane, gradski menadžer Bojan Kresojević nije krio da je iznenađen zakazivanjem današnje sjednice, pa se gradska administracija, kako je rekao, potrudila da u poslednji čas dostavi prijedloge tačaka dnevnog reda.

Potpredsjednik Skupštine Grada Banjaluka Saša Čudić objasnio je da su do juče imali tri tačke, a danas ih je 48, tako da nemaju uvid u materijale, zbog čega, kako je rekao, Kolegijum treba odložiti.

Predsjednik Skupštine grada Ljubo  kaze da je odgodjena 37. Sjednica Kolegijuma, a naredni termin dogovoriće sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem, koji danas nije prisustvovao.

Odbornik Saša Lazić iz Pokreta Banjaluka zove ovu situaciju je nazvao “kokoška i jaje”.

- I jedni i drugi brane svoje stavove i prave cirkus - kazao je Lazić.

On je istakao da je svakom prosječnom građaninu muka od ovakvih stvari.

Gradski menadžer kaže da SNSD od pola dana protestuje zašto se nešto radi, a onda od pola dana protestuju zašto se nešto ne radi.

- Kada govorimo o kreditnom zaduženju nisu pomenuli da je ova gradska administracija do danas otplatila 50 miliona KM kredita. Postavljam pitanje čiji su to krediti i ko je zadužio Banjaluku - kazao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana