Odborničke klupe ispunili maštom i stihovima

Nevena Reljić
Odborničke klupe ispunili maštom i stihovima

BANjALUKA - Povodom obilježavanja Nedjelje djeteta članovi Dječijeg studija glume “Roda” u petak su posjetili Skupštinu grada, gdje su izveli kolažni program “Srećan ćeš biti svijete kad usrećiš dijete”.

Predsjednik Skupštine grada Zoran Talić ustupio je mjesto mladim glumcima te im dao čekić kako bi “napravili red” u Skupštini.

- Ovim pokazujemo koliko je bitno da se znaju dječija prava, da im damo pravo na život, sreću, obrazovanje te da nikada ne dopustimo da nijedno dijete bude uskraćeno za ova prava. Sa mališanima ću obilježiti kraj i svog i njihovog mandata jer je predsjednik Dječije skupštine biran kada sam i ja izabran - rekao je Talić.

Glumica-lutkar i osnivač Dječijeg studija glume “Roda” Nevenka Nena Radić kazala je da su ipak ponovo došli u skupštinsku salu iako je pandemija virusa korona omela mnogo planiranih projekata.

- Velika je radost kad dođemo u Skupštinu grada i govorimo stihove. Uvijek smo ganuti pažnjom i ljubavlju koju nam predsjednik Skupštine i njegovi saradnici iskažu. Skupštinsku salu pretvorili smo u scenu i ovdje se osjećamo kao na svom terenu. Priredili smo mali kolaž, a tu su “Dječija prava”, “Delije sa Bihaća” Branka Ćopića i “Sedam gotovana” Ljubivoja Ršumovića čije su stihove govorili talentovani, maštoviti i ponosni đaci u kostimima - navela je Radićeva.

Svečanoj sjednici predsjedavao je dječak Nikša Dekić kojeg su mali glumci izabrali prije tri godine, kada ih je Talić prvi put ugostio.

- Ovo je veliki dan za mene, jer imam čast da budem predsjednik Dječije skupštine te obavezu da branim, poštujem i zalažem se za dječija prava. Djeca imaju mnogo prava, ali ono čime se vodim je misao “Od rođenja do 18. godine budi dijete, zavoli zvijezde, a u duši budi dijete dovijek i tako ćeš postati veliki čovjek” - kazao je Nikša.

Mališani su Taliću poklonili čestitku koju su sami napravili, a on je njih obradovao slatkišima i očinskim riječima.

- Uvijek ostanite ono što jeste, vedri, nasmijani, lijepi, a mi, roditelji, moramo paziti na vas, brinuti o vašim životima, obrazovanju i sreći. Takođe, i vi treba da pospremite krevet, igračke i da učite. Želja svih roditelja je da djecu izvedu na pravi put - zaključio je Talić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana