Odborničke grupe stižu u Skupštinu

V. P.
Odborničke grupe stižu u Skupštinu

Banjaluka - Kolegijum Skupštine grada većinom glasova je dao zeleno svjetlo za izmjene Poslovnika o radu gradskog parlamenta koji, između ostalog, predviđa osnivanje odborničkih grupa, a ovo pitanje naći se pred odbornicima krajem septembra.

Najava ove novine je na jučerašnjem kolegijumu izazvala žestoke primjedbe, a zasjedanje je obilježilo i napuštanje sjednice predstavnika Kluba "Sloboda" Milenka Jaćimovića i SDS-a Predraga Vulina. Vulin je istakao da je definicija odborničke grupe apsurdna, te da bi to trebalo promijeniti.

- Dva člana ne čine grupu već par. Grupa bi minimalno trebalo da ima tri člana - kazao je Vulin.

Među najžešćim kritičarima su bili i odbornici PDP-a i NDP-a Draško Stanivuković i Saša Lazić. Nakon njihovih izlaganja predsjednik Skupštine grada Zoran Talić se zapitao da li su svi pročitali predložene izmjene, jer, kako je dodao, na osnovu iznesenih stavova on smatra da nije tako. Jaćimović i Vulin su nakon te rečenice napustili sjednicu.

- Kroz osnivanje odborničkih grupa dajemo svima mogućnost da učestvuju u radu kolegijuma, komisija, savjeta i odbora Skupštine grada - kazao je Talić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana