Odbornici Skupštine grada Lukić i Baroš prelaze u DNS

V. Popović, S. Amidžić
Odbornici Skupštine grada Lukić i Baroš prelaze u DNS

Banjaluka - Odbornik Skupštine grada Banjaluke Slobodan Lukić iz reda nacionalnih manjina prelazi u Demokratski narodni savez, a njegovim stopama bi trebalo da pođe i nezavisni odbornik Ranko Baroš. Tako će vladajuća koalicija SNSD, DNS i SP u gradskom parlamentu biti još jača i umjesto dosadašnjih 19 imaće 21 odbornika.

Kako saznaje "Glas Srpske", prelazak Lukića je gotova stvar, dok su pregovori sa Barošem u toku i sve bliže  realizaciji.

Ukoliko dođe do jačanja ove stranke, klub odbornika DNS-a imao bi šest odbornika i bio bi drugi po brojnosti iza SNSD-a (13).

Vladajući SNSD takođe je nedavno ojačao svoje redove prelaskom odbornika Marinka Umičevića iz PDP-a i Milana Granule iz SP-a.

Šef kluba odbornika DNS-a Boran Bosančić potvrdio je da je sa odbornicima Lukićem i Barošem razgovarano o prelasku u klub odbornika ove stranke.

- Oni još nisu potpisali pristupnicu za prelazak u klub odbornika DNS-a, a kada će i da li će, u ovom trenutku ne mogu reći - ostao je nedorečen Bosančić, koji na taj način nije želio ni da potvrdi, ali ni da demantuje saznanja "Glasa Srpske".

Odbornik Ranko Baroš, sa kojim smo juče kontaktirali, nije želio telefonski da se izjašnjava o tom pitanju, dok odbornik Slobodan Lukić nije odgovarao na telefonske pozive.

Odbornik SDS-a u Skupštini grada Milenko Jaćimović rekao je da je u posljednje vrijeme bilo nekoliko prelazaka odbornika u druge klubove.

- Milan Granula je svojim prelaskom ojačao klub SNSD-a -  dodao je Jaćimović.

Smatra da bi prelaskom Lukića i Baroša u klub odbornika DNS-a ojačala pozicija ove stranke u pregovorima unutar koalicije sa SNSD-om i SP-om.

- Ni u kom slučaju ne smatram da je to nešto negativno. Pravo svakog odbornika je da po svom nahođenju odluči kojem će odborničkom klubu pristupiti. Kolege Baroš i Lukić su kvalitetni odbornici, koji samo mogu da doprinesu  poboljšanju rada Skupštine grada - dodao je Jaćimović.

Kako saznajemo, DNS-u bi trebalo da pristupi i nekadašnji načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu u Gradskoj upravi Miloš Šmitran, koji je napustio SNSD.

Skupština grada

Prva ovogodišnja sjednica Skupštine grada održaće se danas u 10 časova, a odbornici će, između ostalog, razmatrati prijedlog programa rada Skupštine grada za 2015. godinu.

- Na dnevnom redu naći će se i prijedlozi odluka o izmjenama i dopunama Odluke o gradskim administrativnim taksama - saopšteno je iz Gradske uprave.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana