Od ponedjeljka ljetni red vožnje

D. S.
Od ponedjeljka ljetni red vožnje

Banjaluka - Ljetni red vožnje u javnom gradskom i prigradskom prevozu stupiće na snagu od ponedjeljka, 22. juna i trajaće do 16. avgusta. To znači da će broj autobusa biti sveden na minimum.

- Prilikom određivanja trajanja ljetnog režima vožnje prikupljeni su podaci o završetku tekuće školske godine, časovima koji moraju biti nadoknađeni, pripremnim aktivnostima za početak nove školske godine, početku nove školske godine, kao i sezoni godišnjih odmora - rekli su u Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja.

Podsjetili su da organizacija sistema javnog prevoza putnika na području grada funkcioniše sa dva režima održavanja reda vožnje i to zimskim i ljetnim.

Što se tiče gradskog prevoza u "Autoprevozu", do promjena će, ali samo u povećim vremenskim razmacima, doći na linijama 10 Autobuska stanica - Obilićevo, 13 Lazarevo - Obilićevo i 17 Obilićevo - Nova bolnica. Međutim, u prigradskim linijama neće biti mnogo izmjena, uglavnom je riječ o školskim polascima. U "Bočac tursu" kažu da isključuju dio autobusa za prigradska naselja koji su vozili djecu u školu i nazad i zbog toga nema potrebe da saobraćaju.

U preduzećima "Pavlović turs" i "Central kompani" istakli su da će ljetni red vožnje biti isti kao i proteklih godina.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana