Od kancelarija uskoro vrtić na Starčevici

D. V.
Od kancelarija uskoro vrtić na Starčevici

Banjaluka - Poslije nekoliko neuspjelih tendera izabran je izvođač radova za prepravku bivših prostorija Gradske razvojne agencije u vrtić na Starčevici. Za realizaciju ovog projekta, koji bi uskoro trebalo da počne, biće izdvojeno 190.000 KM čime će oko 60 mališana dobiti priliku za adekvatno predškolsko obrazovanje.

- Riječ je o poslovnom prostoru koji je u vlasništvu grada u naselju Starčevica, u ulici Prve krajiške brigade narodne odbrane, a koji je do skoro koristila Gradska razvojna agencija - naveli su iz Odjeljenja za komunalne poslove.

Rekonstrukcija ovog prostora na Starčevici trebalo je da počne prošle godine, ali je prolongirana zbog neuspješnih tendera za izbor firme koja bi bila zadužena za taj posao.

- Ovih dana, uspješno je okončan postupak javne nabavke i za izvođača izabrano je preduzeće “Tekton” - zaključili su iz resornog odjeljenja.

Uporedo s tim, novi vrtić se podiže i u Lazarevu, a koji bi trebalo da primi 170 mališana sa ovog područja. Pored toga, u toku je i tender  za izbor izvođača radova za novi vrtić na Petrićevcu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana