Od donatora 1,6 miliona maraka za razvoj grada

V. P.
Od donatora 1,6 miliona maraka za razvoj grada

Banjaluka - Gradske vlasti su u proteklih pola godine kroz konkurisanje za donatorska sredstva obezbijedile više od 1,6 miliona KM, koje će biti usmjerene u razvoj grada.

Potvrdili su ovo u Gradskoj upravi i dodali da je od međunarodnih donatora obezbijeđeno finansiranje pet projekata.

- Za njih je odobreno oko 1,2 miliona KM, a u taj iznos je uključeno i učešće grada od 700.000 KM. Radi se o izgradnji infrastrukture u Poslovnoj zoni Ramići, izradi softvera za naplatu komunalne naknade, regionalni program lokalne demokratije, u okviru kojeg se obezbjeđuje podrška za projekte udruženja građana, uređenje potoka Jularac i Podstranac te za izradu projekta uređenja vodotoka i korita rijeke Vrbas - naveli su u Gradskoj upravi.

Napomenuli su da su značajna sredstava obezbijeđena i za izgradnju i obnovu dječjih igrališta uz pomoć društveno odgovornih kompanija.

- Mališani su dobili tri igrališta, a potpisani su ugovori za izgradnju još šest. Donirano je oko 350.000 KM, a očekuje se da bi do kraja godine ta cifra mogla premašiti 500.000 KM. Očekivanja su da će grad do kraja ove akcije dobiti najmanje 15 novih ili rekonstruisanih igrališta - naveli su u Gradskoj upravi.

Kazali su da je i kompanija "Agram" donirala 50.000 KM za opremanje vrtića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana