Od 16. marta besplatno odlaganje krupnog otpada

Srna
Od 16. marta besplatno odlaganje krupnog otpada

BANjALUKA - Proljećna akcija čišćenja i uređenja grada Banjaluka biće sprovedena od 16. marta do 5. aprila, kada će Banjalučani moći da se bez naknade riješe krupnog otpada, najavljeno je iz gradskog Odjeljenja za komunalne poslove.

Akcija prikupljanja krupnog otpada iz domaćinstava odvijaće se prema utvrđenom planu, u saradnji sa predstavnicima mjesnih zajednica i izvođačima radova.

Načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar rekao je Srni da je ovo prilika da se građani besplatno riješe krupnog otpada, starog namještaja, bijele tehnike i drugih nepotrebnih stvari iz svog domaćinstava.

Bilčar je istakao da će otpad biti odlagan na tačno određenim mjestima u svakoj mjesnoj zajednici, te da je planirano da u ovoj akciji bude prikupljena što veća količina krupnog otpada, osim građevinskog.

"Otpad će biti odlagan u postavljene kontejnere zapremine pet metara kubnih, kao i na druga mjesta pristupačna vozilima za odvoz. Akcija će biti realizovana u saradnji sa građanima, školama, ustanovama i udruženjima, a uz koordinaciju sa mjesnim zajednicama i preduzećima koja će odvoziti odloženi otpad", pojasnio je Bilčar.

On je naglasio da je glavni cilj akcije prikupiti i iznijeti što više krupnog otpada, smeća iz rijeka i potoka, kao i svih drugih vrsta otpada koje opterećuju i zagađuju životnu sredinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana