Obustavljeno asfaltiranje dijela ulice

S. B.
Obustavljeno asfaltiranje dijela ulice

BANjALUKA - Saobraćajna inspekcija obustavila je asfaltiranje puta u dijelu Ulice Koste Jarića nakon što je utvrđeno da se izvodi bez dozvole grada, a izdati su i prekršajni nalozi za pravno lice od 3.000 KM i 500 KM za odgovorno lice.

Gradska inspekcija je 19. februara, po prijavi građana, tokom nadzora utvrdila da “Niskogradnja” Laktaši izvodi mašinske radove na uređenju makadamskog kolovoza u dijelu Ulice Koste Jarića bez saglasnosti od upravljača puta, odnosno rješenja izdatog od strane Odjeljenja za saobraćaj i puteve, te naložila zabranu daljnjih izvođenja radova.

- To znači da se radovi na javnim površinama ne mogu izvoditi bez dozvole grada, jer u protivnom nema ni nadzora nad radovima, a samim tim ni odgovornosti izvođača u slučaju propusta - saopštili su iz Gradske uprave.

Radovi su tada obustavljeni, a s obzirom na to da nije zatečeno odgovorno lice, već samo radnici ostavljen je službeni poziv. Početkom ove sedmice sačinjen je i zapisnik sa odgovornim licem nakon čega je izdat prekršajni nalog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana