“Obrok ljubavi” čeka rebalans

Aleksandra Todorović
“Obrok ljubavi” čeka rebalans

BANjALUKA - Predstavnici Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada u petak su najavili mogućnost rebalansa gradskog budžeta radi izdvajanja više novca javnoj kuhinji “Obrok ljubavi” i Udruženju građana “Mozaik prijateljstva”.

Potvrdio je ovo šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Dragoslav Topić i dodao da će sa koalicionim partnerima tražiti povećanje sredstava na godišnjem nivou za rad javne kuhinje ovog humanitarnog udruženja.

- Potrebno je napraviti realnu analizu sredstava koja su neophodna za normalno funkcionisanje javne kuhinje - kazao je Topić za “Glas Srpske”.

Istakao je da će razgovarati sa predsjednikom udruženja Miroslavom Subašićem o potrebnom iznosu i sačekati da prijedlog stigne na odborničke klupe.

- Nastojaćemo da nađemo neki modus koji bi predstavljao bar pola iznosa od 100.000 KM, o kojem smo razgovarali, a koji im je zaista potreban kako se donatori više ne bi morali uključivati u njihov rad - istakao je Topić.

Dodao je da je on ovim povodom u ime kluba “Mozaiku prijateljstva” uručio donaciju osnovnih životnih namirnica.

- Donirali smo povrće, ulje, brašno, so i određenu količinu mesnih prerađevina, odnosno sve proizvode koji su neophodni za svakodnevnu pripremu obroka za više od 600 korisnika - kazao je Topić.

Istakao je da grad izdvaja nedovoljna sredstva kada je u pitanju rad ovog udruženja.

- Klub SNSD-a će zajedno sa koalicionim partnerima, čim dobijemo prijedlog rebalansa budžeta grada, amandmanski insistirati da budu povećana sredstva za rad ove javne kuhinje - istakao je Topić.

Član udruženja “Mozaik prijateljstva” Smiljka Sladojević rekla je da ovo udruženje ima oko 1.300 korisnika i da im je svaka donacija dobrodošla.

Predsjednik udruženja “Mozaik prijateljstva” Miroslav Subašić kazao je za “Glas Srpske” da su odbornici izašli u susret ovom udruženju jer se ponovo suočavaju sa nestašicom namirnica za rad javne kuhinje.

- Dobili smo bogatu donaciju prehrambenih namirnica za našu javnu kuhinju kako bismo svim svojim korisnicima mogli obezbijediti obroke. Dogovorili smo se da na idućem skupštinskom zasjedanju bude iznesen prijedlog za povećanje sredstava koja se izdvajaju na godišnjem nivou za rad ovog udruženja - zaključio je Subašić.

Nedovoljan iznos

 Podsjećamo da je nova gradska administracija ove godine za rad humanitarnog udruženja “Mozaik prijateljstva” povećala sredstva za 1.500 KM, tako da sada dobijaju 9.500 KM na godišnjem nivou.

Subašić je ranije istakao da je ovo udruženje prošlo kroz pandemiju, bilo na usluzi svim narodima na ovim prostorima ne praveći nikakvu razliku, te da su očekivali veće poštovanje, odnosno veći ugled i bolji tretman od Gradske uprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana