Obnovljena područna škola u Drakuliću

Srna
Foto: Srna

BANjALUKA- Područna škola u banjalučkom naselju Drakulić dobila je novu fasadu i spoljnu stolariju, u okviru velike akcije obnove i izgradnje 17 banjalučkih školskih i predškolskih objekata, vrijedne 6,5 miliona KM, navode iz gradskog Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport.

"Sanirana je i krovna konstrukcija i postavljene su podne keramičke obloge", naveli su iz Odjeljenja i istakli da đaci i nastavnici sada imaju mnogo bolje uslove za rad.

Iz ovog odjeljenja navode da je u okviru ovogodišnje obnove škola u toku realizacija najvećeg pojedinačnog projekta iz ovogodišnje obnove - utopljavanje Osnovne škole /OŠ/ "Zmaj Jova Jovanović", za šta je kroz projekat energetske efikasnosti obezbijeđeno nešto više od milion KM.

Obimni radovi traju i na OŠ "Branko Ćopić" u naselju Borik, za šta je, takođe, kroz projekat energetske efikasnosti, obezbijeđeno oko 700.000 KM, saopšteno je iz banjalučke Gradske uprave.

Radovi planirani za ovu godinu već su okončani na školi u Pavlovcu, gdje je zamijenjena vanjska stolarija i sanirani sanitarni čvorovi, zatim na školi u Stričićima, koja je uz stolariju, dobila i obnovljenu fiskulturnu salu, dok je Ekonomska škola dobila novu stolariju u suterenu škole, sa uključenom adaptacijom kabineta za praktičnu nastavu.

Iz Gradske uprave Banjaluka ističu da je u okviru plana za ovu godinu privedena kraju gradnja sportske dvorane OŠ "Branko Radičević" u naselju Starčevica, za šta je izdvojeno 950.000 KM, a danas počinje i gradnja dvorane u OŠ "Sveti Sava" u naselju Lauš.

Ovogodišnjim planom obnove obuhvaćena je i OŠ "Branislav Nušić" i u toku je ponovljeni postupak javne nabavke za zamjenu stolarije na starom objektu škole.

"Sveukupno, 6,5 miliona KM biće izdvojeno ove godine za rekonstrukciju ili gradnju 17 školskih ili predškolskih objekata", naglasili su iz Gradske uprave Banjaluka.

Iz banjalučke Gradske uprave navode da su sredstva obezbijedili grad, Svjetska banka kroz projekat energetske efikasnosti koji sprovodi Ministrastvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, UNDP, te vlade Srbije i Japana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana