Obnovljen vrtić “Prvi koraci” u naselju Starčevica: Tople prostorije za smještaj 48 mališana

Maja Stanojević
Foto: Velibor Tripić

BANjALUKA - Obnova i uređenje vrtića “Prvi koraci” u naselju Starčevica, završena je juče, a na objektu je promijenjena vanjska stolarija, sanitarije, te kompletno renovirana kuhinja.

Novac za obnovu i uređenje objekta, koji djeluje u okviru Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, obezbijedila je Ambasada SAD u BiH.

Ambasador SAD u BiH Erik Nelson kazao je da je objekat u smislu energetske efikasnosti obnovljen od sredstava humanitarne pomoći Evropske komande Američkih vojnih snaga.

- Od novca kojim smo raspolagali zaista smo uspjeli da pokrijemo veliki i značajan projekat, s obzirom na to da smo imali veliku pomoć i Inženjerijskog bataljona Oružanih snaga BiH - naglasio je Nelson.

Direktorica Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Jelena Kurtinović zahvalila je Američkoj ambasadi u BiH i ambasadoru Nelsonu na razumijevanju za najmlađu populaciju te naglasila da je za buduće naraštaje naročito važno što je urađeno “utopljavanje” objekta.

- Još 2019. utrošili smo sredstva koja smo dobili od donacije Američke ambasade od 15.000 dolara. S obzirom da je inženjerija Oružanih snaga BiH besplatno izvodila radove, ta donacija je zapravo veća - istakla je Kurtinovićeva. Dodala je da će u ovom vrtiću biti smješteno 48 mališana.

Dodala je da je promijenjena stolarija, sanitarije, te je kompletno renovirana kuhinja.

Načelnik odjeljenja za Civilno-vojnu saradnju Zajedničkog štaba OS BiH, Fahir Žilić kazao jer da je ovo važan projekat Oružanih snaga.

- Riječ je o nastavku izuzetno plodonosne saradnje između oružanih snaga i Američke ambasade. Ovo je dobar primjer saradnje unutar BiH i međunarodne saradnje koje sprovodi Ambasada SAD zajedno sa Oružanim snagama BiH - kazao je Žilić. 

Objekti za sanaciju

Direktorica Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Jelena Kurtinović naglasila je da u naselju Borik postoje još dva velika objekta, koje je potrebno sanirati.

- U vrtiću “Nataša” trebalo bi da se sanira stolarija, dok je u vrtiću  “Plavi čuperak” neophodno obaviti kompletnu sanaciju objekta - rekla je Kurtinovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana