Novu godinu mnogi Banjalučani dočekuju u Budvi i metropolama

Jasmina Perišić
Novu godinu mnogi Banjalučani dočekuju u Budvi i metropolama

Banjaluka - Veliki broj Banjalučana dočekaće Novu 2017. godinu u nekoj od evropskih metropola - Budimpešti, Beču ili Pragu, a kraljica turizma na Jadranu, Budva, tradicionalno je jedna od najpoželjnijih destinacija za provod u najluđoj noći.

Potvrdili su to u gradskim turističkim agencijama, uz napomenu da su novogodišnji paket aranžmani uglavnom rasprodati.

- Veoma je tražena Budva, gdje će za doček na trgu nastupiti Željko Joksimović, a za reprizu nove godine 1. januara, između ostalih izvođača, biće i popularna grupa "Parni valjak", kao i pjevač Sergej Ćetković. Dva polupansiona u Budvi koštaju 195 KM - rekla je menadžer prodaje u Turističkoj agenciji "Smiljić" Dragana Račić.

Dodala je da je nakon Budve najtraženija Budimpešta, te da sve njihove ture kreću autobusom iz Banjaluke.

- To je povoljan aranžman za mlađu populaciju koji košta 65 KM. U ponudi je samo jednodnevna posjeta, koja podrazumijeva panoramsko razgledanje grada i doček Nove godine u Budimpešti. U prestonicu Mađarske kreće se 31. decembra ujutro, a vraća se u jutarnjim časovima 1. januara - kazala Račićeva.

I u Agenciji "Cepter pasport" kažu da su najtraženije novogodišnje destinacije Budva i Budimpešta.

- Imamo mi i raznih drugih aranžmana, ali ovo je nešto što omladinu najviše zanima zbog povoljnije cijene - rekla je službenik agencije Jasminka Andrić.

Mirela Jovanović iz agencije "Sebastijan" kaže da Banjalučani kod njih poslije Budve najčešće biraju Beč.

- Aranžman sa prevozom i smještajem u Budvi u hotelu "Loza" od 30. decembra do 2. januara košta 195 KM. Za dva noćenja sa doručkom u Beču treba izdvojiti 333 KM. Zatim slijedi Prag, za koji se polazi autobusom iz Zagreba, a dva polupansiona u češkoj prestonici koštaju 209 evra - rekla je Jovanovićeva.

Student Saša Matošević kaže da će sa drugom po drugi put novogodišnju noć provesti u Budimpešti.

- Bili smo i prošle godine i jako nam se svidjelo. Istina je da je bilo hladno, jer se nismo dobro utoplili, ali ove godine ćemo biti pametniji jer unaprijed znamo šta nas čeka. Lijep je grad i nije mnogo skupo - ispričao je Matošević.

"Carska Rusija"

Jasminka Andrić iz agencije "Cepter pasport" ističe da ne manjka zainteresovanih ni za aranžman "Carska Rusija" .

- Aranžman koji obuhvata obilazak Moskve i Sankt Peterburga, od 30. decembra do 6. januara, sa avio-prevozom iz Beograda košta 1.079 evra. Iako takse od 160 evra nisu uračunate u cijenu, ima dosta zainteresovanih za ovaj aranžman. Na ovakve destinacije putuju uglavnom mlađi ljudi ili parovi srednjih godina - rekla Andrićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana