Novogodišnja čarolija za sve generacije

Nevena Bunić
Novogodišnja čarolija za sve generacije

Banjaluka - Grad je za predstojeće praznike pripremio bogat kulturno-zabavni program na otvorenom za sve generacije, pa će tako najmlađi 31. decembra u 11 časova proslaviti Dječiju novu godinu na Trgu Krajine, a od 20 časova počeće obilježavanje Međunarodne nove godine.

- Ovo je do sada najbogatiji program u proteklih nekoliko godina. Pokušavamo da konkurišemo gradovima u okruženju koji više ulažu i duže vremena pripremaju program - rekao je juče gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić na konferenciji za novinare.  

On je naglasio da su u gradu pripremljeni veliki događaji i prije novogodišnjih praznika, ali i poslije, tokom januara. Banjalučani i gosti tako će uživati u koncertu grupe "Legende", koji će biti održan povodom obilježavanja Dana Republike, 9. januara, kao i u pjesmama grupe "Bijelo dugme", koja će koncert održati 13. januara povodom Pravoslavne nove godine.

- U gradu je puno turista, a s obzirom na to da je ovo vrijeme praznika, sigurno je i više ljudi iz dijaspore. Zato je grad nastojao da pripremi bogat program za sugrađane i sve posjetioce, te da grad bude ovako lijep i uređen - rekao je Radojičić.

Najmlađi će Novu godinu proslaviti uz dječiji hor "Vrapčići", vokalne soliste "Zvjezdice", plesne grupe i Djeda Mraza.

Zabavni program za najluđu noć počinje u 20 časova nastupom Lukijana Ivanovića. Od 21 čas nastupiće Dušan Svilar, potom od 22 časa Aleksandra Radović i od 23.30 časova Tijana Dapčević sa bendom, dok će u ponoć biti priređen vatromet.

Radojičić je naglasio da je bogat praznični program pripremljen u saradnji Gradske uprave, Turističke organizacije i Kulturnog centra Banski dvor, uz pomoć kompanija "m:tel", agencija "Akvarijus" i "Mint", "Elektroobnove" i drugih.

Izvršni direktor za prodaju i marketing kompanije "m:tel" Đorđe Mišić rekao je da je ova kompanija često stajala iza grada Banjaluke, u kojem je i sjedište kompanije.

- Banjaluka konačno dobija proslavu kakvu zaslužuje najveći grad Republike i "m:tel" je tim povodom podržao događaje koji će biti organizovani na otvorenom - naglasio je Mišić.

Izdvajanja

Za obilježavanje Nove godine i druge manifestacije u narednim danima, te praznično ukrašavanje grada, Gradska uprava je izdvojila 36.000 KM, a ostatak sponzori.

Do 15. januara ugostiteljski objekti u gradu će imati produženo radno vrijeme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana