Novo igralište u Boriku za Dan grada

V. P.
Novo igralište u Boriku za Dan grada

Banjaluka - Do Dana grada, 22. aprila, trebalo bi da bude izgrađeno novo igralište na Bulevaru Živojina Mišića kod Osnovne škole "Branko Ćopić" u naselju Borik, na mjestu gdje je jedno vrijeme bila planirana izgradnja crkve.

Izgradnju igrališta će sa 60.000 KM finansirati Mikrokreditno društvo "Mikrofin" sa čijim predstavnicima je gradonačelnik Igor Radojičić juče potpisao ugovor o donaciji.

- Građani su tražili da na ovoj lokaciji bude površina namijenjena djeci, što je svojevremeno i prihvaćeno u Skupštini grada. Sada ćemo na toj lokaciji dobiti igralište - naglasio je Radojičić.
Izrazio je zadovoljstvo što je projekat izgradnje dječijih igrališta kroz donacije društveno odgovornih kompanija krenuo punom parom.

- Ovo je već drugi ugovor koji smo potpisali, a cilj je da ovo igralište bude završeno do Dana grada. Nadam se da ćemo tokom godine kroz ovu saradnju dobiti više novih igrališta - kazao je Radojičić.

Direktor "Mikrofina" Mladen Bosnić kazao je da ih posebno raduje što u saradnji sa gradom, a u godini kada obilježavaju 20 godina rada, mogu najmlađim donirati moderno igralište.

- Igralište će biti savremeno, funkcionalno i u skladu sa svim standardima - istakao je Bosnić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana