Novi vrtić u Rosuljama na ljeto otvara vrata

M. V.
Novi vrtić u Rosuljama na ljeto otvara vrata

Banjaluka - Sanacija poslovnog prostora u ulici Kralja Petra Drugog, koji je namijenjen za novi vrtić u naselju Rosulje, počela je na radost stanovnika ovog naselja.

Radove izvodi preduzeće "Progres gradnja" iz Banjaluke, koje ima rok od tri mjeseca da ih okonča. Ovo je posebno oduševilo roditelje mališana, koji ističu je vrtić u ovom naselju neophodan. U nastojanju gradskih vlasti da se skrate liste čekanja i omogući predškolsko obrazovanje u svim gradskim naseljima, za ove potrebe Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje ustupljen je gradski prostor.

- Ovih dana počela je sanacija tog, zapuštenog prostora u kojem se nekada nalazila prodavnica. Novac smo obezbijedili kroz saradnju sa društveno odgovornim kompanijama. Ovaj put, Udruženje osiguravajućih društava RS odlučilo je da gradu donira oko 70.000 KM za rekonstrukciju ovog prostora u Rosuljama za novu predškolsku ustanovu - naveli su iz Odjeljenja za komunalne poslove.

Ovo je velika stvar za naselje, poručuju iz Savjeta mjesne zajednice Rosulje. Naglašavaju da će se smanjiti liste čekanja za upis mališana u obdanište, te omogućiti da više djece bude uključeno u predškolsko obrazovanje.

- Ovo je pravi potez, i svi mi roditelji, pa i sama djeca smo srećni. Veliki je značaj jer će se oko 40 mjesta biti dostupno u renoviranom prostoru - kazao je predsjednik MZ Siniša Mrkobrada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana