Novi vrtić na Starčevici: Srna otvorila vrata za 45 mališana

Jasmina Perišić
Novi vrtić na Starčevici: Srna otvorila vrata za 45 mališana

Banjaluka - Vrtić "Srna" u naselju Starčevica od juče je u funkciji, a smještaj u novoopremljenom objektu od 200 metara kvadratnih našlo je 45 mališana. Građevinski radovi su završeni prije više od godinu, ali se na otvaranje čekalo zbog nabavke opreme.

Direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Nataša Radulović rekla je da je u objektu u ulici Josipa Pančića 2 smješteno 15 mališana jasličkog i 30 mališana vrtićkog uzrasta.

- Iz tehničkih razloga smo malo kasnili sa otvaranjem vrtića, ali sada napokon djeca mogu uživati u potpuno uređenom prostoru. Riječ je o modernom obdaništu koje između ostalog ima dva ulaza, novu opremu, svoje dvorište, a najveći kvalitet su svakako vaspitači sa iskustvom - rekla je Radulovićeva.

Ona je dodala da je grad izvršio adaptaciju prostora koji je nekad bio restoran "Ognjište", ali da je Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u uređenje enterijera utrošio 50.000 maraka.

- Centar za predškolsko obrazovanje i vaspitanje sada broji ukupno 22 vrtića. Kapaciteti su prošireni, ali uprkos svemu na mjesto u obdaništu, nažalost, još čeka 1.250 mališana. Zato ćemo u narednoj godini nastojati da smanjimo listu čekanja - kazala je Radulovićeva.

Prvi cilj je proširenje obdaništa, a prema riječima Radulovićeve, Centar će nastojati da poveća kapacitet vrtića "Kolibri" u naselju Lazarevo.

- Svim silama ćemo nastojati da od "Kolibrija" napravimo veliki objekat, koji će podmiriti potrebe većeg dijela naselja Kuljani i Lazarevo. Njegov kapacitet će sa 250 biti proširen na 500 mjesta. Plan nam je i da u naselju Borik u sklopu vrtića "Nataša" sagradimo novi objekat za još 80 do 100 mališana - rekla je Radulovićeva.

Dječak, koji se predstavio samo imenom Marko, nije krio oduševljenje što ima nove igračke i drugare u vrtiću.

- Ovdje je lijepo. Volim da se igram i drugari su mi super - rekao je Marko, kojeg nisu zbunile ni brojne novinarske ekipe.

Poklon

Prvog dana rada vrtića mališane je posjetio i odbornik SNSD-a u Skupštini grada Nenad Talić, koji im je poklonio televizor.

- Na taj način sam želio da doprinesem još udobnijem boravku mališana u ovom modernom i velikom vrtiću. Kao mještanin Starčevice i član Savjeta mjesne zajednice bio sam jedan od inicijatora da bude otvoreno obdanište. Drago mi je da je to konačno urađeno i trudićemo se da bude još više vrtića u gradu - rekao je Talić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana