Novi vodovod u Zalužanima dosanjali poslije 15 godina

Jasmina Perišić
Novi vodovod u Zalužanima dosanjali poslije 15 godina

Banjaluka - Počela je izgradnja novog vodovoda u Prištinskoj ulici u naselju Derviši na radost stanovnika koji 15 godina muku muče sa vodom i čekaju na rješenje ovog problema.

Gradonačelnik Igor Radojičić ozvaničio je početak radova i iskoristio priliku da popriča sa mještanima o svim komunalnim problemima sa kojima se suočavaju.

- Jedan dio kuća ovdje imao je improvizovane priključke, a jedan dio uopšte nije bio na mreži. Dužina novog vodovoda koji će biti izgrađen je 760 metara i imaće tri kraka u ovoj ulici. Vrijednost radova koji bi trebalo da budu završeni u roku od 30 dana je 56.000 KM - rekao je Radojičić.

On je naglasio da će naredne godine grad pokušati da riješi i problem rasvjete u Prištinskoj.

- Takođe ćemo, ukoliko ne bude bilo imovinsko-pravnih problema, asfaltom spojiti Podgoričku i Prištinsku ulicu. Na širem području Zalužana i Kuljana dosta smo radili ove godine. Bilo je tu rekonstrukcija saobraćajnica i gradnje nove rasvjete u nekoliko ulica. U Zalužanima uz Osnovnu školu "Jovan Dučić" gradi se i novo igralište - napomenuo je Radojičić.

Milka Pantelić iz Prištinske ulice je rekla da u ovoj ulici ima oko 50 domaćinstava, te da još ne vjeruje da će konačno svi dobiti vodu.

- Već 15 godina čekamo vodovod. Vode nema nikako u šest kuća dok su se ostali snalazili i sami priključivali na neke izvore. Mi smo crijevom dovodili vodu iz dvorišta jednog od komšija koji nam je izašao u susret. Pritisak je loš. Kada počnemo da se kupamo, ide skoro kap po kap. Onda hodamo po ulici i molimo druge komšije da zatvore slavine da bismo se okupali. O pranju veša je suvišno i da pričam - rekla je Pantelićeva.

Dodala je da u ulici ima puno djece, te da im je problem i rasvjeta, koje ima na samo desetak stubova.

Sličnog razmišljanja je komšinica, koja nije željela da joj pomenemo ime.

- U Prištinskoj ulici živim od 1970. godine i plašila sam se da za života neću dočekati novi vodovod i rasvjetu. Vodu sam sebi sprovela preko pruge. Komšija i ja smo nešto improvizovali, gradili šaht, to nas je koštalo oko 4.000 KM. Snalazili smo se kako smo znali i umjeli. Ubuduće ćemo imati vodu, a evo dobismo obećanje i za rasvjetu - ispričala je ova penzionerka.

Putevi

Igor Radojičić je rekao da su odabrani izvođači radova za kolovoz u Dvanaestoj kuljanskoj ulici i nastavak izgradnje puta kroz Priječane.

- Put u Priječanima je investicija vrijedna između 600.000 i 800.000 KM, a na tenderu je prošlo preduzeće "MG Mind" - rekao je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana