No­vi vo­do­vod u uli­ci Vi­da Si­murdžića

V. P.
No­vi vo­do­vod u uli­ci Vi­da Si­murdžića

Banjaluka - Iz­gradnja se­kun­dar­ne vo­do­vo­dne mre­že u uli­ci Vi­da Si­murdžića na La­ušu, u du­ži­ni od 711 me­ta­ra, po­če­la je ju­če, pot­vrdi­li su u Odjeljenju za ko­mu­nal­ne i stam­be­ne po­slo­ve i po­slo­ve sao­bra­ća­ja.

- Grad je za ove ra­do­ve iz­dvo­jio 64.580 KM, a izvo­di ih pre­du­ze­će "Espe­ran­ca kom­pa­ni". Rok za za­vrše­tak ra­do­va je 50 da­na - re­kli su u ovom odjeljenju.

Pod­sje­ti­li su da je u ovoj go­di­ni pla­ni­ra­no uku­pno mi­li­on KM za iz­gradnju vo­do­vo­dne mre­že u vi­še na­selja.

- Pre­dvi­đe­no je rje­ša­vanje pi­tanja snab­di­je­vanja vo­dom sta­no­vni­ka u di­je­lu MZ Obi­li­će­vo dva u na­selju Po­tok, za šta je pre­dvi­đe­no 220.000 KM. U 2015. go­di­ni pla­ni­ra­na je i iz­gradnja se­kun­dar­ne vo­do­vo­dne mre­že u na­selju Pri­je­ča­ni, u ogran­ku uli­ca Bla­go­ja Pa­ro­vi­ća i Lipljan­skoj, te nas­ta­vak iz­gradnje se­kun­dar­ne vo­do­vo­dne mre­že u na­selju Pis­ka­vi­ca - na­ve­li su u ovom odjeljenju.

Do­da­li su da će iz budžeta u 2015. go­di­ni bi­ti iz­dvo­je­na i sred­stva za iz­gradnju se­kun­dar­ne vo­do­vo­dne mre­že dru­ge zo­ne Tunjice, ko­ja ni­je obu­hva­će­na pro­je­ktom snab­di­je­vanja vo­dom iz kre­di­tnih sred­sta­va KfNj ban­ke.

- U apri­lu ove go­di­ne iz­gra­đe­na je se­kun­dar­na vo­do­vo­dna mre­ža u na­seljima Zrni­ći i Še­ve u MZ Pis­ka­vi­ca, u uku­pnoj du­ži­ni od 4.400 me­ta­ra. Grad je za ove ra­do­ve iz­dvo­jio 189.188 KM - ka­za­li su u ovom odjeljenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana