Novi sadržaji u Turističko-rekreativnom centru “Manjača”: Tropski bar i skijanje na vodi mamac za posjetioce

Maja Stanojević
Novi sadržaji u Turističko-rekreativnom centru “Manjača”: Tropski bar i skijanje na vodi mamac za posjetioce

BANjALUKA - Turističko-rekreativni centar “Manjača” ponudiće od 1. jula nove sadržaje posjetiocima, da bi tokom vrelih ljetnih dana potpuno uživali u ovoj prirodnoj oazi.

Rekao je ovo za “Glas Srpske” direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela Draško Ilić i dodao da je većina planiranih aktivnosti na jezeru i oko njega završena, ali da i dalje rade na projektima sa kojima će ovaj prostor potpuno zablistati.

- Posjetiocima i kupačima ove ljetne sezone će uz plažu biti na raspolaganju novi sadržaji. Bar, koji grade uz samu plažu, biće dostupan svim turistima za osvježenje tokom vrelih ljetnih dana, a dječje igralište je već montirano i spremno za upotrebu. U toku je izgradnja i vodenog igrališta i sportskih terena koji će uskoro biti dostupni rekreativcima - kazao je Ilić.

Kako je istakao, trenutno postavljaju javnu rasvjetu, a radi se i na nabavci klupa i kontejnera.

- Posjetioci će za nekoliko dana moći da uživaju i u adrenalinskim sportovima, kao što je skijanje na vodi, a cijene će biti znatno prihvatljivije nego što je to slučaj u regionu, u skladu sa realnim mogućnostima građana - pojasnio je Ilić.

Pored skijanja na vodi, za koje su zainteresovani ljubitelji adrenalina, tu je i Škola sporta “Kasper” za najmlađe te Sportsko udruženje “Olimpik”.

Dodao je da u uređenje jezera i proširenje ponude ulažu vlastita sredstva, ali da se nadaju da će sljedeće godine grad pomoći i dati novac za rješenje neophodne infrastrukture.

- Kanalizacionu mrežu, nažalost, ove godine nismo mogli sanirati. Kao alternativno rješenje instalirali smo pokretne toalete. Do kraja godine planiramo da završimo izgradnju tri bloka sanitarnih čvorova te kabina za presvlačenje i tuševa - rekao je Ilić.

Banjalučanin Marko T. kaže da je jezero na Manjači odlično mjesto za bijeg od gradske gužve i vrućine.

- Na Manjaču dolazim da uživam u prirodi i rekreaciji, a nestrpljivo čekam i skijanje na vodi, jer sam ljubitelj adrenalinskih sportova - rekao je Marko.

“Krajiška kuća”

Draško Ilić je kazao da “Krajiška kuća”, koja je u nadležnosti Centra za razvoj poljoprivrede i sela, radi punom parom.

- U periodu kada su mnogi privredni subjekti imali smanjene aktivnosti zbog pandemije virusa korona, “Krajiška kuća” je raznovrsnim proizvodima privlačila kupce koji znaju šta su domaći proizvodi - rekao je Ilić. Dodao je da su pri kraju radovi na “Krajiškoj kući” u Trebinju, a tiču se nabavke namještaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana