Novi pješački prelaz u Boriku

J. St.
Novi pješački prelaz u Boriku

BANjALUKA - Postojeći pješački prelaz na Bulevaru vojvode Živojina Mišića u naselju Borik biće izdignut, odnosno izgrađen kao “platforma”, c ciljem podizanja nivoa bezbjednosti pješaka, saopštili su iz Gradske uprave.

 - Radovi na ovoj centralnoj saobraćajnici u Boriku počeli su u okviru investicionih radova na gradskim saobraćajnicama i predviđaju denivelisanje postojećeg pješačkog prelaza na Bulevaru vojvode Živojina Mišića na ukrštanju sa Beogradskom ulicom - potvrdili su u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Potreba za ovom aktivnošću, kako ističu, proistekla je iz činjenice da ovaj pješački prelaz u značajnoj mjeri koriste đaci i korisnici predškolske ustanove “Plavi čuperak”.

- Pri tome, neophodno je napomenuti da je intenzivan saobraćaj motornih vozila na ovoj saobraćajnici - istakli su u resornom odjeljenju.

Prema njihovim podacima, radovi će obuhvatiti izdizanje saobraćajne pješačke površine te formiranje i denivelisanog prelaza za bicikliste, sa nailaznim rampama, u površini 20 sa osam metara, prefabrikovanim betonskim kockama, uz prethodnu pripremu terena.

Vrijednost radova je oko 25.000 KM, a izvođač je preduzeće “Građenje Đurić”. Rok za završetak radova je 15 dana od dana uvođenja u posao.

- Mole se svi učesnici u saobraćaju za oprez i razumijevanje zbog otežanog odvijanja saobraćaja za vrijeme izvođenja radova - poručili su iz Gradske uprave.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana