Novi most u Srpskim toplicama biće završen u decembru

N. R.
Novi most u Srpskim toplicama biće završen u decembru

BANjALUKA - U naselju Srpske toplice počela je montaža čelične konstrukcije novog prelaza preko rijeke Vrbas, a radove je obišao i gradonačelnik Igor Radojičić.

- Izgradnja mosta ulazi u finalnu fazu. Izrada čelične konstrukcije privedena je kraju i ona se sada doprema i montira na gradilištu - rekao je Radojičić.

On je naglasio da će ovaj most omogućiti kvalitetniju vezu između istočnog i zapadnog tranzita, ali i da će rasteretiti ulaz u grad iz pravca kanjona Tijesno i Manjače.

- Trenutno automobili moraju da idu zapadnim tranzitom ili starim jednosmjernim mostom, a izgradnjom novog mosta dobićemo kvalitetan prelaz sa dvosmjernim saobraćajem koji će omogućiti da vozila dalje preko istočnog tranzita vrlo brzo uđu u grad. Za sada, izvođač se nalazi u okviru zadatih rokova, s tim da je, po ugovoru, rok za završetak projekta decembar ove godine - kazao je Radojičić.

Gradnja novog mosta u Srpskim toplicama, raspona 65 metara i širine 11 metara, vrijednog oko 3,5 miliona KM, počela je u februaru ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana