Novi most u Dragočaju čeka pristupne saobraćajnice

A. S.
Novi most u Dragočaju čeka pristupne saobraćajnice

Banjaluka - Završetkom radova na pristupnim saobraćajnicama u narednih deset dana biće stvoreni uslovi da se novi most u Dragočaju pusti u saobraćaj.

Kako su istakli u Odjeljenju za saobraćaj i puteve, prelaz preko rječice Dragočajke je završen na vrijeme, 24. jula, kako je to predviđeno ugovorom, a potom su krenuli radovi na pristupnim saobraćajnicama.

- Možemo biti zadovoljni jer se sve odvija predviđenom dinamikom. Izvođač je završio gradnju novog mosta u Dragočaju u skladu sa ugovorom. Poslije je krenulo čišćenje gradilišta, demontaža mehanizacije, te su stvoreni uslovi da preduzeće “MG Mind” započne sa radovima na pristupnim saobraćajnicama - ističu u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Izgradnjom novog mosta ne samo da će biti poboljšan i ubrzan saobraćaj u ovom naselju, već će znatno biti smanjen rizik od izlijevanja Dragočajke, što je ranije bio čest slučaj, jer je stari most predstavljao tzv. usko grlo u slučajevima visokih vodostaja.

- Novi most biće znatno veći od dosadašnjeg, sa omogućenim dvosmjernim saobraćajem. Prema projektu, biće dugačak 13, a širok devet metara. Imaće dvije saobraćajne trake širine po tri metra, te dvije pješačke staze od po metar i po širine - rekli su iz odjeljenja.

Izgradnja mosta počela je krajem aprila, a rok za izvođenje radova bio je 120 dana. Vrijednost radova je 220.000 KM.

Mještani jedva čekaju da novi prelaz bude u funkciji.

- Most je veoma značajan za sve stanovnike jer dobijamo savremenu komunikaciju, a otklonjeno je i saobraćajno usko grlo. Pred toga, biće povećana bezbjednost pješaka - kazao je stanovnik Dragočaja Milenko Dojčinović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana