Novi društveni dom u Ljubačevu za bolje uslove života

Jasmina Perišić
Novi društveni dom u Ljubačevu za bolje uslove života

Banjaluka - Ljubačevo će uskoro dobiti novi društveni dom, a prvi korak ka tome je početak uklanjanja starog objekta kojem je juče prisustvovao gradonačelnik Igor Radojičić.

- Preduzeće "Drvorez" iz Ljubačeva doniralo je projekat novog društvenog doma. U ovom momentu imamo i obezbijeđenih 180.000 KM u budžetu, što je procijenjena vrijednost radova. Slijedi tender za izbor izvođača radova po postojećem projektu, završava se potrebna dokumentacija i nadam se da će do kraja godine objekat biti pod krovom i stavljen u upotrebu za društvene potrebe stanovnika ove mjesne zajednice - rekao je Radojičić.

Novoizgrađeni objekat biće multifunkcionalan, jer će na jednom mjestu biti dosta onoga što je stanovništvu potrebno za bolje uslove života.

- U novoizgrađenom objektu nalaziće se ambulanta, mjesna zajednica i prodajni prostor i biće to mjesto za društvene, kulture i zabavne aktivnosti - kazao je Radojičić.

Direktor preduzeća "Drvorez" Mirko Glavić rekao je da mu je drago što se napokon započelo sa realizacijom ovog projekta.

- Donirali smo projekat novog doma i spremni smo da po završetku radova opremimo salu klupama i stolovima - istakao je Glavić.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Ljubačevo Radenko Vujasin izrazio je zahvalnost što je Gradska uprava sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem na čelu prepoznala potrebu mještana ovog banjalučkog prigradskog naselja za društvenim sadržajima i pokrenula niz aktivnosti u tom smjeru.

- Ovo je velika stvar za našu mjesnu zajednicu i nadam se da će Društveni dom biti završen u što kraćem roku, jer zaista imamo potrebu za ovakvim jednim objektom - kazao je Vujasin.

Društveni život

Projekat sanacije ili izgradnje društvenih domova - nova gradska administracija započela je početkom ove godine.

- Projektni tim je uradio procjenu za 14 objekata društvenih domova na seoskom i prigradskom području, i za ovu godinu, uz Ljubačevo, raspisane su javne nabavke za domove u Dragočaju i Debeljacima. Birali smo različita područja grada, kako bi uz, komunalnu infrastrukturu, stanovništvu na seoskom i prigradskom području bili obezbijeđeni uslovi i za društveni život - zaključio je Igor Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana