Novcem od poreza na nepokretnosti do jednakih subvencija

V. Ž.
Novcem od poreza na nepokretnosti do jednakih subvencija

BANjALUKA - Predsjednik Skupštine grada Ljubo Ninković rekao je da je predložio da novac od poreza na nepokretnosti za 2024. godinu bude preusmjeren kako bi se subvencije u privatnim i javnim vrtićima izjednačile.

Ninković se juče sastao sa predstavnicima roditelja čija djeca idu u privatne vrtiće, a koji su istakli da je ovaj prijedlog dobio apsolutnu podršku roditelja.

- Današnji sastanak budi nadu u pravedno rješenje u dogledno vrijeme. Zadovoljni smo jer je predsjednik Skupštine spreman da zakaže vanrednu sjednicu, prvo za nacrt rebalansa budžeta za 2024. godinu, a onda i za prijedlog rebalansa. Prema njegovim riječima, novac bi došao od poreza na nepokretnosti, te ostaje da se Gradska uprava s tim saglasi - istakao je koordinator roditelja djece koja pohađaju privatne vrtiće Branko Crnogorac.

Roditelji smatraju da se ovim prijedlogom za ovu godinu rješava problem koji su naznačili, a da bi već po usvajanju rebalansa trebalo da se razmišlja o budžetu za ove namjene u budućnosti.

- Nadamo se da je ovo trajno opredjeljenje svih političkih faktora u Banjaluci, ali i širom Republike Srpske, pošto je ovo pitanje u srcu svih demografskih mjera - naglasio je Crnogorac i dodao da će, čim okončaju borbu za jednakost na ovom planu, uputiti zahtjev za razgovor sa predstavnicima Ministarstva prosvjete Republike Srpske kako bi pronašli rješenje za pitanje produženog boravka u osnovnim školama.

Podsjetimo, gradonačelnik Draško Stanivuković je u utorak rekao da će subvencije za roditelje čija djeca idu u privatne predškolske ustanove biti uskoro povećane sa 60 na 100 KM. Međutim, ovo rješenje je naišlo na negodovanje roditelja koji traže da budu izjednačene subvencije za djecu u svim redškolskim ustanovama.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana