Nova trka za direktorsku fotelju vrtića u Banjaluci

Danijela Stokanić
Nova trka za direktorsku fotelju vrtića u Banjaluci

Banjaluka - Odbornik u Skupštini grada Mira Galić najozbiljniji je kandidat da zasjedne u fotelju Nataše Radulović, direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Kako "Glas Srpske" saznaje, pored Galićeve, koja je član Socijalističke partije (SP), to mjesto ciljaju i drugi iz te partije i to Jelena Kurtinović, Miladin Savić i Bosiljka Bošnjak. Radulovićeva bi u penziju trebalo da ode u avgustu i zbog toga će konkurs za upražnjeno mjesto prvog čovjeka banjalučkih vrtića biti raspisan u maju, a komisija bi trebalo da u julu intervjuiše kandidate. Po dogovoru vladajuće koalicije na nivou grada, ta direktorska funkcija treba da pripadne socijalistima, ali u njoj i dalje sjedi kadar SNSD-a.

Predsjednik Povjereništva Gradskog odbora SP-a Banjaluka Radenko Komljenović istakao je da u stranci razmišljaju o kadrovima za to mjesto, ali da još nije zauzet konačan stav.

- Partija će kad dođe vrijeme zauzeti stav o pitanju direktora, odnosno kad izađe konkurs - rekao je Komljenović.

Njegov partijski drug Nedeljko Milaković, narodni poslanik i direktor "Gradskog groblja", kaže da je to na organima stranke i grada.

- Prošle su tri godine i više a još, uprkos dogovoru, na mjesto direktora vrtića nismo postavili svoj kadar. Na organima partije je da to riješe. Evo, sad imamo i Povjereništvo i njegovog predsjednika, članove Izvršnog i Glavnog odbora i oni to treba da sprovedu sa gradonačelnikom Slobodanom Gavranovićem - istakao je Milaković.

Šef Kluba odbornika DNS-a u Skupštini grada Boran Bosančić istakao je da je direktorska fotelja Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje stvar SNSD-a i SP-a.

- U svakom slučaju, ono što oni odluče, mi ćemo podržati. Činjenica je da je to koalicionim sporazumom pripalo SP-u. Na njima je da budu aktivniji i da dobiju tu poziciju - stav je Bosančića.

Juče nismo uspjeli da stupimo u kontakt sa Radulovićevom jer je, kako su nam rekli u Centru, na službenom putu, dok je Galićeva bila nedostupna putem mobilnog telefona pa nismo dobili njen komentar.

Prvi čovjek socijalista

Radenko Komljenović kaže da je u fokusu njegovog partijskog rada da sprovede izbore u gradskoj organizaciji kako bi bio izabran predsjednik banjalučkih socijalista.

Ne isključuje mogućnost da se kandiduje za tu funkciju ukoliko dobije podršku članstva i predsjednika partije Petra Đokića. Dodao je da će do kraja marta izbori biti završeni.

Nedeljko Milaković izjavio je da će, ako bude predložen za predsjednika odbora, to odbiti.

- S obzirom na to da u ranijem periodu nisam dobio podršku, ne bih se više u to upuštao. Ne razmišljam o tome. U svakom slučaju, partija ima moju punu podršku - rekao je Milaković.

Potpredsjednik SP-a Živko Marjanac istakao je da Komljenović ima najviše šanse da bude prvi čovjek gradskog odbora jer je to bio i prije nekoliko godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana