Nova traka za smanjenje gužvi kod Vidović servisa

Vesna Popović
Nova traka za smanjenje gužvi kod Vidović servisa

Banjaluka - Grad iduće godine na raskrsnici Bulevara vojvode Živojina Mišića i Bulevara vojvode Petra Bojovića kod "Vidović" servisa iz smjera "Toplane" prema centru planira da izgradi traku za skretanje udesno.

Potvrdio je to načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković i dodao da je u toku izrada projektne dokumentacije.

- Za realizaciju postoje prostorne mogućnosti, nema problema sa imovinsko-pravnim odnosima i ne zahtijevaju se velika finansijska ulaganja - precizirao je Novaković.

Kako je objasnio, na toj lokaciji je utvrđena povećana frekvencija vozila iz smjera "Toplane", te da je brojanje saobraćaja pokazalo da više od 50 odsto vozila skreće udesno.

- U tom dijelu grada povećan je broj privrednih i ostalih subjekata koji generišu putovanja kao što su "Toplana", Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove, Poslovna zona "Incel", Gradski olimpijski bazen, Zavod za statistiku, novoizgrađeni stambeno-poslovni objekti i slično - objasnio je Novaković.

Predsjednik Udruženja za unapređenje bezbjednosti saobraćaja RS Milenko Jaćimović je rekao da će izgradnja dodatne trake znatno poboljšati tokove saobraćaja.

- Proširenje bi trebalo da počne otprilike od kapije za ulazak u kampus Univerziteta u Banjaluci preko puta skretanja za servis "Vidović" pa do semafora. Ta posebna traka, koja će služiti za odvajanje vozila koja skreću desno prema Lazarevu djelimično će pomoći u rješavanju gužvi. Pored izgradnje ove saobraćajne trake biće potrebna i doregulaciju svjetlosnih saobraćajnih znakova, čime možemo znatno poboljšati protok saobraćaja - objasnio je Jaćimović.

Vozači se žale da za prolazak na pomenutoj raskrsnici čekaju i po 20 minuta, a nekada čak i više.

- U svako doba dana mora se dosta čekati za prolazak kroz ovu raskrsnicu. Najgore je ujutro i u poslijepodnevnim časovima, kada ljudi odlaze na posao i vraćaju se sa posla. Tada se kolone automobila znaju protezati od raskrsnice do mosta kod "Toplane" - objasnila je Anđelka Andrejčić, koja svakodnevno korisnici ovu putnu komunikaciju.

- Gužvi jedino nema vikendom - zaključila je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana