Nova plaža kupače dočekuje 15. avgusta

S. B.
Nova plaža kupače dočekuje 15. avgusta

BANjALUKA - Banjaluka će uskoro dobiti još jednu gradsku plažu, u Srpskim toplicama, na obali Vrbasa, uz ulicu Od Zmijanja Rajka. Radovi na uređenju ove plaže, koji su počeli juče, vrijedni su oko 450.000 KM, a grad će ih realizovati u saradnji sa kompanijom “m:tel”.

- Ovo je jedan od velikih potencijala našeg grada, jer su obale Vrbasa pogodne za izgradnju plaža - kazao je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Naglasio je da će sadržaj na plaži biti prilagođen svim generacijama.

- Na ovom mjestu će sugrađani naći spas od vrelih ljetnih dana. Ovaj dio obale Vrbasa biće pogodan za kupanje i druge aktivnosti, a biće prilagođen i licima sa invaliditetom - naglasio je Stanivuković i dodao da je u planu da radovi budu završeni do 15. avgusta.

Poručio je da će se i u budućnosti raditi u ovom dijelu grada.

- Ulica Od Zmijanja Rajka je od velikog značaja za Banjaluku, jer povezuje donji i gornji dio grada. U blizini je i Banj brdo koje je najposjećenije izletište. U avgustu namjeravamo da počnemo radove na vidikovcu na Banj brdu - poručio je Stanivuković.

Izvršni direktor za korporativne poslove kompanije “m:tel” Nikola Tacić rekao je da se kao društveno odgovorna kompanija rado odazivaju ovakvim projektima.

- Ovo je značajan projekat od opšteg interesa za čitavu zajednicu. “M:tel” je podržao ovaj projekat donacijom u vidu sanacije ovog dijela obale Vrbasa - kazao je Tatić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana