Nova kotlovnica grije cijelu Starčevicu

Danijela Stokanić
Nova kotlovnica grije cijelu Starčevicu

Banjaluka - Spajanje vrelovoda u ulicama Đede Kecmanovića, Stevana Prvovjenčanog, Saničkih žetelaca, Studeničkoj, Josifa Pančića, Koste Jarića, Sime Miljuša i Jug Bogdana na novu kotlovnicu biće završeno za četiri dana. Time će ovaj objekat grijati cijelo naselje.

Potvrdila je to "Glasu Srpske" portparol "Toplane" Žaklina Mijatović.

Prema njenim riječima, završetkom pomenutih radova biće okončano prespajanje svih potrošača na mini-kotlovnicu na Starčevici, dok je ovaj posao u Kočićevom vijencu završen još lani.

- Puštanjem u rad novih kotlovnica na Starčevici i Kočićevom vijencu popravljen je kvalitet grijanja u ovim naseljima. Takođe, to je dovelo i do priključivanja novih potrošača - istakla je Mijatovićeva.

Dodala je da će svi planirani radovi biti završeni do 1. oktobra.

- Ukoliko bude potrebno, već tada ćemo početi sa isporukom toplotne energije, iako sezona grijanja zvanično počinje 15. oktobra. Cijena grijanja za sada ostaje ista - kazala je Mijatovićeva.

Dodala je da su svi radovi koji su obavljeni tokom redovnog ovogodišnjeg remonta i prespajanje starih potrošača na nove kotlovnice iznosili 3,2 miliona KM.

Stanarka zgrade u ulici Dr Đede Kecmanovića Boja M. ističe da je od mještana susjednih ulica, čije su zgrade priključene prošle godine na novu kotlovnicu, čula da je prošle zime kvalitet grijanja bio mnogo bolji.

- Uprkos grijanju, ranijih godina život u stanu je zimi bio skoro nepodnošljiv. Pored toga, nijedna zima nije mogla proći a da se po ćoškovima zidova ne uhvati vlaga, kao i kondenzovana para na prozorima - rekla je Boja M.

Mini-kotlovnice u naseljima Kočićev vijenac i Starčevica kao energent upotrebljavaju drvnu sječku. Za izgradnju tih kotlovnica emisijom obveznica "Toplane" kod IRB-a obezbijeđeno je devet miliona maraka.

Mazut

"Toplana" je od Gradske uprave zatražila garancije na kredit pomoću kojeg bi ovo preduzeće uzelo kredit iz Fonda za razvoj i zapošljavanje RS u iznosu od 7,8 miliona KM za nabavku mazuta i finansiranje prenesenih obaveza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana