Nova godina, novi red vožnje

Jasmina Perišić
Nova godina, novi red vožnje

Banjaluka - Autobusi "Pavlović tursa" od 1. januara imaju na pojedinim linijama novi red vožnje. To se prije svega odnosi na linije Nova bolnica - Ortopedija, Nova bolnica - Priječani i Nova bolnica - Mađir.

U "Autoprevozu" su u petak istakli da neće praviti nikakve izmjene u redu vožnje, dok u centralama ostalih gradskih autobuskih prevoznika nije bilo nikoga zbog neradnog prazničnog dana.

Vlasnik "Pavlović tursa" Radenko Pavlović kazao je da je do izmjena došlo na sva tri pravca kojima saobraća linija broj jedan.

- Red vožnje nije bio u kontinuitetu, pa su ove izmjene bile neminovne. Mijenjali smo raspored polazaka na linijama koje nose oznaku jedan: Nova bolnica - Ortopedija, Nova bolnica - Priječani i Nova bolnica - Mađir. Putnici će napokon imati usklađene polaske, na svakih 15 minuta, pola sata i sat - kazao je Pavlović.

On je objasnio da će po novom redu vožnje autobus na liniji Nova bolnica - Ortopedija saobraćati svakih 15 minuta, dok će autobusi na liniji Nova bolnica - Priječani saobraćati svakih pola sata i sat. Za Mađir nije imao tačne podatke.

- Autobus za Priječane u špicevima ide svakih pola sata, a van špica svakih sat. U vremenu od 5.30 do osam časova ujutro polasci su svakih 30 minuta, a od osam do 12 na pun sat. Potom će u periodu od 12 do 19 časova naši autobusi saobraćati svako pola sata, a od 19 do 23 časa ponovo na svakih 60 minuta - rekao je Pavlović.

Dodao je da ranije ni sam nije znao kada autobusi saobraćaju za Priječane.

- Mi smo ovu liniju preuzeli prije godinu i po sa neusklađenim rasporedom vožnje, po kojem su autobusi za Priječane išli svakih 10 ili 20, pa zatim na 15 minuta. Bilo je teško zapamtiti. Sada smo to doveli u red pa će i putnicima biti lakše da zapamte kada imaju autobus - rekao je Pavlović.

Mještanka Priječana Milica Miljić rekla je da putnici do juče nisu znali za promjene reda vožnje.

- U autobusu sam saznala za novu satnicu polazaka pa sam zato u petak malo duže čekala na liniju prema gradu. Mislim da je sada satnica usklađena na pravi način i smatram da će stanovnicima Priječana, kad se naviknu na novi red vožnje, ubuduće biti mnogo lakše da odu u grad ili da se vrate kući - rekla je Miljićeva.

Izmjene

Radenko Pavlović je rekao da će u "Pavlović tursu" u narednom periodu doći do još nekih izmjena.

- Sigurno je da ćemo još neke linije usklađivati sa potrebama putnika - kazao je Pavlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana