Nova godina, novi izazovi za Gradsku uravu

D. Stokanić, S. Amidžić
Nova godina, novi izazovi za Gradsku uravu

Banjaluka - Novi vatrogasni dom, otvorene kotlovnice na Starčevici i Kočićevom vijencu, rekonstrukcija dijela Kastela te otvaranje Gradskog groblja u Vrbanji samo su neki od značajnih projekata Gradske uprave koji su realizovani u 2014. godini. Nova godina donijeće nove infrastrukturne projekte i izazove.

Ovo je izjavila zamjenik gradonačelnika Jasna Brkić.

- Minula godina bila je teška ali uprkos svemu, završeni su brojni projekti. Jedan od značajnijih bio je i nastavak izgradnje sistema vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda -  KFW projekat. Pored toga je i podjela 142 stana porodicama poginulih boraca i RVI - rekla je Brkićeva.

Dodala je da je u toku izgradnja još 142 stana koji će biti useljivi u maju ove godine.

- Nova 2015. godini biće puna izazova i zahtijevaće još više truda, rada i odgovornosti. To je jedini pravi način pomoću kojega ćemo moći uspješno da odgovorimo na sve zadatke. Nadam se da je Gradska uprava u proteklom periodu bila dobar servis građanima i da će to biti i ubuduće - rekla je Brkićeva.

Predsjednik Skupštine grada Budimir Balaban rekao je da je 2014. bili dosta složena za privredu i građane, ali da je ipak održana stabilnost svih funkcija iz nadležnosti skupštine i gradske administracije.

- Odgovorili smo obavezama koje su u nadležnosti grada - kazao je Balaban.

Građani najvećeg grada Srpske saglasni su da su u gradu urađeni značajni projekti, ali uvijek se može više i bolje.

- Godina je bila teška, posebno za ljude koje su pogođeni poplavom, sve im je uništeno što je mnoge sugrađane vratilo na početak - rekla je mještanka Borika Marijana Ivić i dodala da bi 2015. godina trebalo da bude bolja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana