“Noć tvrđava” posvećena najmlađima

G.S.
“Noć tvrđava” posvećena najmlađima

BANjALUKA - Manifestacija “Noć tvrđava”, koja će se obilježavati na četrdesetak tvrđava širom Evrope, biće održana danas od 10 do 12 časova u Kamenoj kući na tvrđavi Kastel.

Odjeljenje za privredu i lokalni ekonomski razvoj, uz saradnju i podršku Viteškog reda “Čuvari koplja svetog Georgija” i Odjeljenja za obrazovno-pedagoški rad Muzeja Republike Srpske ovogodišnju “Noć tvrđava” posvetili su najmlađim sugrađanima, djeci predškolskog uzrasta.

- Djeca će se kroz edukativnu radionicu i naraciju prilagođenu njihovom uzrastu upoznati s Kastelom i njegovim značajem i ulogom kroz istoriju te se kroz igre streličarstva, mačevanja i razgledanje kako pravih mačeva, lukova i strijela tako i viteških odora i svečanih haljina, upoznati i sa životom iz davnog srednjeg vijeka - naveli su organizatori. Doprinos u organizovanju “Noći tvrđava” dali su vrtić “Zvjezdica”, Centar “Zaštiti me”, Udruženje roditelja djece oboljele od malignih bolesti “Iskra” i Centar za obrazovanje i rehabilitaciju slušanja i govora. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana