Ninković: Voda u Banjaluci nije ispravna za piće

Srna
Ninković: Voda u Banjaluci nije ispravna za piće

BANjALUKA- Voda u Banjaluci nije ispravna za piće i upotrebu, što su pokazali i rezultati analize koju je uradio Institut za javno zdravstvo Republike Srpske, tvrdi predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Nonković.

Ninković je naglasio da su rezultati pokazali da voda u desetak banjalučkih mjesnih zajednica nije za piće te je dodao da je riječ o gradskim mjesnim zajednicama Centar dva, Paprikovac, Bulevar te Potkozarju, Verićima i drugim mjesnim zajednicama.

On je naglasio da je zastrašujuća činjenica da su gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković i direktor "Vodovoda" Aleksandar Zolak znali mjesecima za ove rezultate i da o tome nisu obavijestili javnost.

"Nevjerovatno je da Stanivuković i Zolak zarad političkih poena uskrate novac koji je namijenjen za vodovod, kako bi se voda tretirala i bila ispravna za piće, preusmjerili za gradnju najvećeg vještačkog jezera u BiH", rekao je Ninković novinarima u Banjaluci.

On tvrdi da prema ovim izvještajima Instituta, Stanivuković i Zolak "truju Banjalučane i djecu" vodom i saznanjem da mjesecima unazad voda nije ispravna i da nisu uradili ništa da se to spriječi.

Komentarišući nalaze iz instituta iz Beograda i Zagreba koji govore da je voda u Banjaluci ispravna za piće, što je objavljenao i na sajtovima "Vodovoda" i Gradske uprave Banjauka, Ninković kaže da ne može da ulazi u način uzorkovanja vode.

"U nalazima Instituta za javno zdravstvo Srpske jasno stoji datum, lokacija uzorkovanja te rezultati mikrobioloških ispitivanja sa pečatom i potpisom onog ko je uradio analizu", zaključio je Ninković.         

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana