Ninković: Termin redovnog zasjedanja nakon konsultacija

Srna
Foto: Banjaluka.rs.ba

BANJALUKA - Predsjednik Skupštine grada Banjaluka LJubo Ninković rekao je da će nakon konsultacija sa šefovima odborničkih klubova odrediti termin redovnog skupštinskog zasjedanja.

”Dogovor je da u skladu sa poslaničkim mogućnostima izvršim konsultacije sa šefovima klubova i odbornicima i zakažem termin koji svima odgovara i da gradonačelnik ne može raditi posao predsjednika i potpredsjednika Skupštine grada i tražiti i sazivati sjednicu mimo Poslovnika”, rekao je Ninković.

Ninković je istakao da je dogovor da on odredi tačan termin za redovno zasjedanje gradskog parlamenta u skladu sa svojim nadležnostima.

On je podsjetio da je za sutra zakazan nastavak 15. vanredne sjednice Skupštine grada.

“Sutrašnja sjednica će početi u 9.00 časova, pa zasivi od svega što može biti i da li će biti uopšte biti završena i zaključena sutra”, rekao je Ninković i dodao da se na dnevnom redu nalazi Prijedlog rebalansa budžeta grada za 2023. godinu.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković izjavio je nakon sastanka sa rukovodstvom i odbornicima u Skupštini grada Banjaluke da i dalje nije poznat termin održavanja redovne sjednice Skupštine grada.

Stanivuković je rekao da, uprkos spremnosti odbornika, predsjednik Skupštine nije predložio termin sjednice Kolegijuma niti Skupštine grada.

On je naglasio da izvršna vlast ne može da radi bez usvajanja krovnih dokumenata u Skupštini grada, te u ime Banjaluke uputio molbu da se što prije zakaže sjednica kako bi moglo da se nastavi sa rješavanjem tekućih pitanja.

Stanivuković je pozvao odbornike da usvoje rebalans zbog korisnika koji čekaju svoje uplate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana