Ninković traži poništenje pečata, odluke Skupštine grada na čekanju

J. Sa.
Ninković traži poništenje pečata, odluke Skupštine grada na čekanju

BANjALUKA – Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković je predao inicijativu Ministarstvu uprave i lokalne samouprave Republike Srpske da se aktuelni pečati lokalnog parlamenta ponište.

Dok pečati ne budu poništeni i izrađeni novi na čekanju je realizacija svih odluka gradskog parlamenta.

Pečati čije poništenje traži Ninković se nalaze u kabinetu predsjednika lokalnog parlamenta na kojem je gradonačelnik Draško Stanivuković prošlog mjeseca  promijenio brave i time Ninkoviću onemogućio pristup.

D je ta inicijativa predata potvrdili su prvo potpredsjednik Skupštine grada Saša Čudić koji je dodao da se sada čeka izdavanje novih pečata, a kasnije i Ninković

Skupština grada Banjaluka je na prethodna dva zasjedanja usvojila set odluka koje bi trebale da izvuku iz krize preduzeće “Akvana”, a osim toga imenovani su i v.d. načelnici nekoliko odjeljenja.

Čudic je napomenuo da ove odluke neće moći biti pečatirane i potpisane dok se ne izdaju novi pečati.

-Isto će biti i sa odlukama koje Skupština grada donese na narednim zasjedanjima, sve dok ne dobijemo nove pečate. Skupština grada može donositi odluke, ali one će tek kada dobijemo nove pečate moći ići u dalju proceduru kao što je objava u Službenom glasniku te realizacija - objasnio je Čudić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana